Vitesse wint dik verdiend van Assendelft: 4-1

02
Okt
Vitesse'22
4
VV Assendelft
1

Met Joey van Esveld in een hoofdrol was Vitesse op eigen veld duidelijk de betere partij. Assendelft had weliswaar over het hele duel wat meer balbezit, maar vooral voor rust leverde dat nauwelijks mogelijkheden op. Vitesse daarentegen wist zowel voor als na rust heel wat kansen te creëren en het enige dat de ploeg verweten kan worden is dat ze verzuimden het duel al voor rust in het slot te gooien.  

Assendelft mocht in de beginfase wel meer de bal hebben, zodra ze balverlies leden kwam Vitesse er telkens razendsnel uit. Daarbij profiteerde Vitesse volop van de ruimte die de Zaanse ploeg weggaf. Nadat al na 5 minuten met een aanval over links een eerste mogelijkheid  ontstond, was het 5 minuten later wel raak. Weer stond Joey van Esveld aan de basis die met een prima steekballetje Rik Beentjes vrij voor doel zette. Met een mooi stiftballetje verschalkte hij de keeper en zette Vitesse op voorsprong: 1-0. Vier minuten later bracht Joey van Esveld spits Max Lodewijks in stelling maar die raakte de bal niet goed waardoor die al stuiterend over de lat ging. Kort daarna was het bijna opnieuw raak maar wist een van de verdedigers de bal nog op de doellijn te keren. Zo counterde Vitesse er lustig op los, maar vergat het de score uit te bouwen. De grootste kans daarvoor volgde in de 37e minuut voor Max Lodewijks na een combinatie met Rik Beentjes.

Na rust was een wat fanatieker Assendelft te zien, dat op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 59e minuut lukte dat bijna maar Milo Cremers voorkwam dat met een redding op de doellijn. Daarna pakte Vitesse de draad van voor rust weer op met gevaarlijke uitvallen waarop de Zaanse verdediging nauwelijks grip had. In de 65e minuut was het raak na een mooie aanval vanaf eigen helft waarbij Joey van Esveld vanaf links een niet te missen kans bood een Martijn Kuijs: 2-0. De opluchting van die 2e treffer duurde echter niet lang. Na slap verdedigen vlak voor eigen doel gaf de scheidsrechter na wat duw- en trekwerk een penalty, die door Bas de Groot feilloos werd binnengeschoten: 2-1. Maar ook voor Assendelft duurde de vreugde van de aansluitingstreffer maar een paar minuten. Dit keer was het Joey van Esveld zelf die een aanval doeltreffend afrondde: 3-1. Vier minuten later kreeg Assendelft echter opnieuw een penalty nadat bij het uitverdedigen op wat ongelukkige wijze een aanvallers werd geraakt. Weer stond Bas de Groot oog in oog met keeper Tom Laan, maar deze keer werd de toch goed in de linkerbenedenhoek ingeschoten bal een prooi voor de keeper. Nadat in de 81e minuut nog harde knal van Martin Kuijs rakelings voorlangs ging was het 3 minuten wel raak. Een breedteballetje van Joey van Esveld was voldoende voor invaller Bas Kiebert om ook een goaltje mee te pakken: 4-1. Dat werd de eindstand, mede omdat Tom Laan daarna nog een harde inzet met zijn voeten wist te keren.
Al met al een prima start derhalve van Vitesse in de 1e klasse!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.