Vitesse wint eenvoudig van en in Beverwijk: 0-5

15
Nov
SV Beverwijk
0
Vitesse'22
5

Inmiddels zijn er 10 duels  gespeeld in de lopende competitie. En waar Vitesse tot nu toe thuis veel punten heeft laten liggen, heeft het buiten Castricum de maximale buit binnengehaald. Want ook bij Beverwijk kwam Vitesse nauwelijks in de problemen, deels ook omdat de thuisploeg door een rode kaart ruim een uur met 10 man moest spelen. Dat betekend 5e uitwinstpartijen op rij met een doelsaldo van 3 tegen en 19 voor! En omdat koploper United/DAVO thuis verrassend verloor van KFC doet Vitesse weer volop mee in de kopgroep.

De weersomstandigheden waren allesbehalve optimaal voor een mooie pot voetbal. Bovendien was bekend dat Beverwijk door vele blessures grote moeite heeft een representatief elftal op de been te brengen. Maar aan inzet en felheid ontbrak het zeker niet bij de thuisploeg. Dat zorgde mede voor een rommelige 1e helft met heel veel overtredingen en dooie momenten. Al snel kreeg Vitesse al enkele mogelijkheden. Beverwijk wist tot halverwege de 1e helft stand te houden, echter in de 23e minuut ging het goed mis voor de thuisploeg. Robin Bakker wist tussen 2 verdedigers door te breken maar werd alsnog door een van hen onderuitgehaald. Dat betekende niet alleen een directe rode kaart, maar de toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Jasper Rutgers knalhard in de linkerbenedenhoek binnengeschoten: 0-1. Ook met een man minder bleef Beverwijk strijden voor een goed resultaat, maar veel verder dan een goede kopkans waarbij de bal net over ging, kwamen ze niet. Door 2 knappe doelpunten van Robin Bakker in de 37e en 45e minuut ging de rust in met een 0-3 stand op het scorebord.

Na rust verwachtte iedereen dat Vitesse de score wel snel zou opvoeren. Dat gebeurde echter niet, omdat er veel te haastig werd gespeeld en nauwelijks gebruik werd gemaakt van de extra ruimte op het veld. Bovendien werden de grote kansen die toch kwamen, jammerlijk gemist. En omdat bij Beverwijk ook het beste er allang af was, werd het een wat teleurstellende 2e helft. Het venijn bleek uiteindelijk in de staart te zitten. Eerst wist Jort Kaandorp zich in de 90e minuut diep in het strafschopgebied knap vrij te spelen waardoor hij met een bekeken schuiver kon scoren. En een paar minuten later mocht hij vanaf de penaltystip ook de 5e treffer voor Vitesse binnenschieten.

Fotogalerij