Vitesse wint enigszins geflatteerd van Hercules Zaandam: 3-0

Vitesse'22
Hercules Zaandam

Dit weekend kreeg Vitesse bezoek van Hercules Zaandam. Die vereniging is in 2010 ontstaan uit een fusie tussen VVZ en PSCK. Beide verenigingen waren nimmer in competitieverband tegen Vitesse uitgekomen. Het eerste treffen tussen beide tegenstanders eindigde weliswaar in een 3-0 winst voor de thuisploeg, maar die uitslag deed geen recht aan de verhoudingen in het veld.

Vitesse startte voortvarend en had al na 2 minuten op voorsprong moeten komen na een goede aanval over rechts die twee aanvallers in een unieke scoringspositie bracht. Maar de uitstekende Zaanse keeper wist beide inzetten te pareren. Na die prima start liet de thuisploeg het een beetje afweten. Sterker nog, Hercules Zaandam had een groot deel van de 1e helft het betere van het spel, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Uiteindelijk was het Vitesse dat de openingsgoal scoorde. Bij een ingestudeerde vrije trap van Robin Bakker van de linkerkant was Mats Laan de verdedigers in de 36e minuut te snel af en wist de laag ingespeelde bal met de punt van zijn schoen in het doel te tikken. Zo’n 5 minuten daarna was het opnieuw raak uit een soortgelijke situatie. Dit keer leek de vrije trap een prooi te worden van de verdedigers maar bij het uitverdedigen wist Jort Kaandorp de bal te heroveren waarna hij ook met een venijnig schot bij de eerste paal zijn doelpuntje wist mee te pakken. Vlak voor rust leek het zelfs 3-0 te worden na een uitbraak over links maar de goal werd wegens buitenspel geannuleerd.

Na rust zette Hercules Zaandam alles op alles om tot een aansluitingstreffer te komen. Toen het offensief wat wegebde ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met diverse grote kansen voor beide doelen. Maar de beide goalie wisten zich deze middag te onderscheiden met prima reddingen. Een corner vanaf de rechterkant leverde uiteindelijk een 3 treffer op voor Vitesse. Weliswaar kon uit die corner de bal tot 2 keer toe geblokt worden door de verdedigers maar op de bepaald niet al te harde 3e inzet van Sam Castricum hadden ze geen verweer meer: 3-0. Ook daarna bleef Hercules Zaandam sportief strijden voor een beter resultaat maar tot een verdiende tegentreffer kwam het niet meer.