Vitesse wint met 1-6 bij reeds gedegradeerd Hellas Sport

19
Apr
Hellas Sport
1
Vitesse'22
6

Dit keer moest het dan toch eindelijk eens gaan lukken. Al 8 jaar lang wist Vitesse in Zaandam niet te winnen van Hellas Sport. Maar dit keer kon het bijna niet mis gaan. Omdat de meeste spelers van het 1e team van de Zaanse formatie de club in het begin van de competitie al hadden verlaten, viel er voor de achtergebleven selectiespelers nauwelijks meer eer te behalen.

Eind oktober vorig jaar werd het laatste puntje nog gepakt, daarna volgde uitsluitend nederlagen, waarvan diverse met grote uitslagen. Vitesse was het dus aan zijn stand verplicht dit keer wél de 3 punten mee te nemen naar Castricum. Uiteindelijk gebeurde dat ook wel, maar desalniettemin liet het vertoonde spel zeker te wensen over!

Al in de eerste minuut liet Rik Beentjes zijn directe tegenstander z’n hielen zien, en legde de bal prima terug op Robin Bakker. Die nam de bal op z’n pantoffel, maar zijn vizier stond deze middag allesbehalve goed, en dus ging de bal hard en hoog over. Opvallend was dat de thuisploeg in de beginfase toch een paar keer gevaarlijk voor het doel van Tom Laan verscheen. Na een minuut of 14 wist de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen toen een voorzet van rechts feilloos werd binnengekopt. Vitesse was aangeslagen want de ploeg had een heel ander scenario in gedachten. Omdat de balsnelheid veel te laag bleef, kon Hellas het verdedigend allemaal nog aardig bolwerken. Tot een paar minuten voor rust. Eerst werd een voorzet van Rik Beentjes vanaf rechts binnengeschoten door Luuk ten Broek. En enkele minuten later was hij de verdedigers te snel af en scoorde beheerst. Zodoende kon Vitesse met een 1-2 voorsprong gaan rusten.

In de rust werden de beide doelpuntenmakers vervangen door de van een langdurige liesblessure herstelde Sabari Visser en Desmond de Waard. Maar ook het eerste deel van de 2e helft slaagde Vitesse er niet of nauwelijks in Hellas stuk te spelen. Het raffinement ontbrak, en bovendien was de passing vaak niet goed. Toen de 3e treffer eenmaal viel uit een rake kopbal van spits Nick van der Ven na een corner van links was de ban gebroken. Door treffers van Jasper Rutgers en Desmond de Waard (2x) verscheen uiteindelijk de 1-6 einduitslag op het scorebord.

Volgende week zondag komt koploper VSV naar de Puikman en hoopt dan de titel binnen te halen. Vitesse kan dat voorkomen, maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden!

 

Fotogalerij