Vitesse wint ook in Zwaag van Westfriezen met 2-3

02
Feb
Westfriezen
2
Vitesse'22
3

Nadat het 1e duel na de winterstop in een niet al te beste wedstrijd met 2-1 van Velsen werd verloren, was Vitesse gebrand op eerherstel. Zonder aanvoerder Robin Bakker trad de ploeg aan tegen Westfriezen, dat thuis nog met 3-2 was verslagen. Qua wedstrijd- en scoreverloop werd het vrijwel een kopie van het duel op de Puikman. Ook dit keer leidde Vitesse soeverein bij rust met 0-3, maar in plaats van door te drukken liet men Westfriezen opnieuw in de wedstrijd komen. En ook dit keer kwam de thuisploeg, die een week eerder nog met 0-7 had gewonnen bij Zilvermeeuwen, niet verder dan 2 doelpunten, zodat na 90 minuten de eindstand opnieuw 2-3 in het voordeel van Vitesse was.

Vitesse startte het 1e helft overtuigend. Met goed voetbal, veel inzet en onderlinge coaching werd het initiatief gepakt. De eerste grote kans was voor Lennert Beentjes, die vrij voor de keeper kwam maar de bal niet in het doel wist te krijgen. Maar na een half uur spelen was het wel raak. Jort Kaandorp passeerde vanaf links enkele tegenstanders en haalde vanaf rand strafschopgebied verwoestend uit met rechts. Mede door de laagstaande zon had de keeper daartegen geen enkel verweer: 0-1. Vijf minuten later werd de zon de keeper opnieuw fataal toen hij zich verkeek op een wel heel scherpe voorzet vanaf links van Tanno van de Berghe. Tussen zijn handen door belandde de bal alsnog in de kruising: 0-2. De eerste kans op een 0-3 ruststand volgde niet veel later, toen een rush van Jort Kaandorp onreglementair werd onderbroken, maar Lennert Beentjes schoot de toegekende penalty in de handen van de keeper. Niet veel later scoorde de spits echter alsnog toen hij opnieuw vrij voorde keeper verscheen en de 0-3 op het scorebord liet aantekenen. Dat werd dus ook de ruststand.

Na rust hield Vitesse aanvankelijk het initiatief, maar de ploeg vergat de score uit te bouwen. Halverwege de 2e helft werd een onachtzaamheid in de verder prima spelende defensie, met een prima Rob Touber aan het hoofd, direct afgestraft door Niels Eikenaar. Na een hoge voorzet van rechts stond hij zomaar geheel vrij voor doel en zijn kopbal naar de grond ging net langs de schoen van Tom Laan: 1-3. Die tegengoal zorgde voor een ander spelbeeld: Vitesse vergat te blijven voetballen en begon met lange halen naar voren, terwijl Westfriezen plotsklaps weer mogelijkheden zag. Dat laatste gevoel werd nog sterker toen een voorzet vanaf rechts werd binnengetikt: 2-3. Maar verder liet Vitesse het niet komen zodat over de gehele wedstrijd gezien de 3 punten terecht meegenomen werden naar Castricum.

Door deze overwinning is Vitesse opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats op de ranglijst. Komende zondag staat het inhaalduel tegen VSV op het programma. Dat wordt een heuse topper want VSV heeft slechts 1 punt minder dan Vitesse!

Fotogalerij