Vitesse wint ook spannend inhaalduel tegen KFC: 3-2

07
Maa
Vitesse'22
3
KFC
2

Een lichtwedstrijd op een doordeweekse avond zorgt altijd voor een apart sfeertje. En dat was ook het geval bij het inhaalduel tegen hekkensluiter KFC.  Tot de laatste minuut bleef het spannend, en de talrijk aanwezige Vitesse-supporters konden dan ook opgelucht adem halen toen de prima leidende scheidsrechter eindelijk affloot. Mede door de aanmoedigingen van de vaste aanhang konden opnieuw 3 punten worden bijgeschreven, waardoor Vitesse verder afstand neemt van de gevarenzone.

Eigenlijk had Vitesse het zich een stuk makkelijker kunnen maken door in de eerste 5 minuten enkele levensgrote kansen te benutten. Want daarna kwam KFC steeds beter in de wedstrijd, en liet blijken dat het ondanks die laatste plaats op de ranglijst best een aardig team heeft.  Vooral aanvallend wisten de fysiek stevige Zaankanters het Vitesse regelmatig lastig te maken. Maar deels was dat ook aan de achterhoede zelf te wijten die af en toe veel te veel risico’s nam bij het uitverdedigen. Dat had ondermeer het eerste tegendoelpunt tot gevolg zodat KFC de leiding kon nemen. Het duurde even voordat Vitesse het antwoord daarop klaar had, maar op aangeven van Robin Bakker wist Jort Kaandorp de gelijkmaker binnen te glijden: 1-1. Daarna kwam KFC opnieuw op voorsprong uit een van de verre én gevaarlijke ingooiballen, die werd doorgekopt en voor de voeten viel van een vrijstaande man. Die wist Tom Laan met een hard schot onhoudbaar te passeren. Maar nog voor rust kreeg Robin Bakker na een redding van de keeper de bal voor zijn voeten, kapte zijn directe tegenstander weer eens uit en knalde de bal vervolgens hoog en onhoudbaar binnen: 2-2. Dat werd ook de ruststand.

Na een minuut of 10 in de 2e helft was het Robin Bakker die na een mooie combinatie over rechts de op links vrijgekomen Kevin Klaver weg stuurde en die wist met een even mooi geplaatst schot laag in de verre hoek de 3-2 aan te tekenen. KFC vocht voor wat het waard was en bezorgde de achterhoede van Vitesse heel wat werk. Vooral die verre inworpen bleven voor gevaar zorgen, maar Vitesse wist stand te houden. Het bleef dus spannend tot het einde omdat Vitesse bij diverse snelle en goede uitvallen verschillende goede kansen onbenut liet om de voorsprong uit te breiden. De ontlading was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal klonk, want met die 3 punten is Vitesse aangehaakt bij de middenmoot. En dat geeft uiteraard weer extra vertrouwen voor de komende wedstrijden!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.