Vitesse wint ook thuis van De Kennemers: 3-1

28
Apr
Vitesse'22
3
De Kennemers
1

Trainer Patrick van der Fits was niet aanwezig bij de return tussen Vitesse en De Kennemers omdat hij in het buitenland zat. Maar hij had er heel graag bij geweest! Enerzijds omdat hij een goede bekende is van Richard Plug, zijn collega bij De Kennemers, anderzijds omdat hij van de onderlinge 7 duels nog nimmer verloren had van opponent Richard Plug! En dat moest wat hem betreft, ondanks zijn afwezigheid, ook maar zo blijven. In de aanloop naar het beladen duel werd de tactiek daarop afgestemd, en het was nu aan de ploeg en zijn assistent-trainer Ernst Ranzijn om dat ongeslagen trackrecord in stand te houden. Na een wat moeizame 1e helft voldeed Vitesse aan de wens van hun trainer want dankzij een verdiende 3-1 zege bleven de 3 punten in Castricum.

Net als vorige week begon Vitesse weer dramatisch. Duurde het vorige week nog 5 minuten voordat de ploeg op achterstand kwam, dit keer was dat al na 2 minuten het geval. Bij een corner stond de thuisploeg nog te slapen en daardoor kon de bal simpel in het doel gekopt worden: 0-1. Mede door die voorsprong was de Kennemers het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij. Het werd zelfs nog 0-2, maar dat doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Na zo’n klein half uur spelen had Vitesse het geluk aan de zijde toen een harde bal op doel door de keeper werd weg gestompt, maar via het hoofd van een van zijn verdedigers verdween de bal alsnog in het net: 1-1. Daarna ontstond er meer evenwicht in het duel wat het kijkplezier ten goede kwam.

In de rust zal wel gesproken zijn over de morele verplichting richting hun afwezige trainer. Vitesse pakte namelijk meteen het initiatief en De Kennemers moest terug. Het gevarieerde aanvalsspel leidde tot diverse 100% kansen. Met kunst en vliegwerk enerzijds en door onnauwkeurige afwerking bleef de 1-1 stand lang op het scorebord staan. En omdat de Wijker formatie over enkele gevaarlijke spelers beschikt, bleven hun uitvallen ook niet van gevaar ontbloot. Daardoor werd het een aantrekkelijk en boeiend duel voor de toeschouwers dat alle kanten op kon. De verdediging van Vitesse, met onder meer de prima spelende Rob Touber en Shabari Visser, hield echter goed zicht op de aanvallende aspiraties van de bezoekers. Toch was zo’n kwartier voor tijd een prima redding van keeper Tom Laan nodig toen de linkerspits alleen op hem af kon  gaan. Daarna was het toch Vitesse dat op voorsprong kwam. Na een prima aanval over rechts werd de bal laag voorgezet op Jort Kaandorp die direct terugspeelde op aanvoerder Robin Bakker, waarna de de bal snoeihard in het kruis verdween: 2-1. Niet veel later pikte Jort Kaandorp ook zijn doelpuntje nog mee, waardoor het pleit werd beslist: 3-1.

Door de verdiende overwinning is Vitesse met nog 2 duels te gaan niet meer te achterhalen door de ploegen die moeten strijden tegen degradatie en/of nacompetitie. En in de 3e periode heeft Vitesse zelfs nog een kleine kans op promotiewedstrijden. Voorwaarde is dan o.a. wel dat OFC nog 2 keer verliest. En omdat dé kampioenskandidaat a.s. zondag naar de Puikman komt, zal Vitesse zelf de eerste tik moeten gaan uitdelen aan de ploeg uit Oostzaan!

Fotogalerij