Vitesse “winterkampioen” na 4-1 thuiszege op Bloemendaal

20
Dec
Vitesse'22
4
Bloemendaal
1

Afgelopen weekend stond het eerder afgelaste thuisduel tegen Bloemendaal opnieuw op het programma. Nog nimmer stonden de beide ploegen tegenover elkaar. Bloemendaal was de competitie zwak begonnen met slechts 3 punten uit de eerste 8 duels. Maar daarna veerde de ploeg op. Met 12 punten uit de laatste 4 duels ging de ploeg als ongeslagen koploper in de 2e periode naar de Puikman. Maar daar trof het een Vitesse aan dat onder leiding van de uitblinkende Luuk ten Broek het verschuil duidelijk maakte. Ondanks het feit dat Vitesse halverwege de 2e helft met 10 man verder moest, had de uiteindelijke 4-1 zege met wat meer geluk nog hoger kunnen uitvallen!

Toch deed Bloemendaal het eerste deel van het duel zeker niet onder voor Vitesse. Met de wind in de rug was hun veldspel wat beter verzorgd dan dat van de thuisploeg. Dat leverde in de 12e minuut al een grote kans op, maar gelukkig voor Vitesse werd die niet benut. De eerste de beste actie van Vitessekant was het meteen raak. Luuk ten Broek, die zijn directe tegenstander regelmatig zoek speelde, kreeg op rechts de bal en slalomde om wat tegenstanders heen. Zijn daaropvolgende inzet tegen wind leek over de lat te gaan maar door een inschattingsfout van de keeper ging het helemaal mis. Hij dacht de bal achteloos te kunnen vangen maar liet die vervolgens door zijn handen glippen waardoor de bal pardoes in het net belandde: 1-0.

Daarna ging het in een toch wat rommelige duel redelijk gelijk op. De laatste 5 minuten volgden er nog wel wat gevaarlijke situaties voor het doel van Tom Laan maar de 1-0 stand bleef tot de rust ongewijzigd op het scorebord staan.

Direct na rust was het opnieuw Luuk ten Broek die met een rush alleen voor de keeper verscheen maar dat leidde nog niet tot de 2e treffer. Kort daarna kreeg Vitesse nog wat kansen om de score uit te breiden en in de 52e minuut was het raak. Weer was Luuk ten Broek de verdediging te snel af, en zijn voorzet werd pardoes door een van de verdedigers in eigen doel gewerkt: 2-0. Het wachten was daarna op de beslissende 3e goal.

Plotseling echter kreeg het duel een andere wending toen in de 58 minuut de verdediging van Vitesse veel te slap ingreep. Waar meerdere verdedigers één aanvaller trachtten af te stoppen was een simpele breedtepass voldoende om de aansluitingstreffer te scoren. Toen nog geen 5 minuten later Kevin Klaver na een wat ongelukkige actie meteen rood kreeg van de overigens goed fluitende scheidsrechter hield iedereen van de thuisploeg de adem even in. Bloemendaal veerde weer op en Vitesse kreeg het moeilijk.

En nadat bij uitvallen al enkele kansen door Vitesse waren gemist stond wederom Luuk ten Broek aan de basis van een doeltreffende tegenaanval. Dit keer bood hij Trom Spil in de 72e minuut een niet te missen kans en die zorgde voor de 3-1. Daarna was het gedaan met de tegenstand van Bloemendaal. Ondanks de numerieke minderheid was Vitesse in de counters gevaarlijker dan Bloemendaal, maar het duurde toch nog tot de 88e minuut voordat aanvoerder Robin Bakker na wederom een geslaagde actie van Luuk ten Broek aan alle onzekerheid een einde maakte: 4-1.

Deze zege bracht Vitesse aan kop in de 3e klasse waardoor de ploeg officieus als “winterkampioen” de boeken ingaat. Maar ook in de 2e periodestand is Vitesse qua puntenaantal op gelijke hoogte gekomen met Bloemendaal maar door een beter doelsaldo gaat Vitesse ook daarin aan kop de winterstop in!

Fotogalerij