Vitesse zakt na verlies bij DTS af naar middenmoot

02
Okt
DTS
4
Vitesse'22
1

Het was 18 jaar geleden dat beide ploegen voor het laatst tegen elkaar uitkwamen. In dat seizoen degradeerde DTS naar de 4e klasse en pas vorig jaar kon men  door een kampioenschap opnieuw promotie naar de 3e klasse vieren. Een belangrijk aandeel daarin had hun jonge spits Jordi Bitter die maar liefst 45 keer wist te scoren. En ook tegen Vitesse liet hij zien dat hij in staat is om het verschil te maken. Maar vooral het fysiek van DTS droeg daaraan bij. Want als Vitesse zelf niet weet te scoren dan krijgen ze het veelal heel lastig tegen fysiek sterkere ploegen.

De eerste 20 á 25 minuten waren duidelijk voor Vitesse dat met verzorgd voetbal de druk op de thuisploeg wist te houden. Al na 6 minuten moest keeper Gerjan Stet zijn kwaliteiten tonen door een kopbal van Nick van de Ven uit de kruising te tikken. Ook daarna volgden er nog diverse goede aanvallen waaruit kansrijke situaties voor zijn doel ontstonden, maar in de eindfase werden die vervolgens jammerlijk verkwanseld. Mede daardoor kon DTS zich langzaam in de wedstrijd knokken en werd het vooral via de rechtervleugel gevaarlijk. Dat leidde tot diverse vrije trappen van die kant die telkens voor gevaarlijke situaties voor het doel van Tom Laan zorgden omdat de thuisploeg over veel meer lengte en power bleek te beschikken. Dat moest dus wel een keer misgaan en dat gebeurde dus ook na een half uur spelen toen de bal uit zo’n spelhervatting wel binnengekopt kon worden: 1-0. Vlak daarna had Vitesse al op gelijke hoogte kunnen of zelfs moeten komen maar weer lukte het net niet. Nog vóór rust werd het zelfs 2-0 toen de linkerspits mocht profiteren van een blooper in de verdediging van Vitesse.

Na rust probeerde Vitesse het heft opnieuw in handen te nemen maar kreeg daartoe nauwelijks de gelegenheid van de thuisploeg.  Bovendien kreeg de moraal een extra dreun toen Tom Laan op het kletsnatte kunstgras net naast zijn doel op de achterlijn uitgleed waardoor hij de naar hem toe rollende bal onbedoeld voor de voeten van een DTS-speler tikte. Dat betekende het 2e cadeautje en ook daarvan werd dankbaar geprofiteerd: 3-0. Vanaf dat moment speelde Vitesse eigenlijk al een verloren wedstrijd. Dat werd nog duidelijker toen de overigens redelijk onder controle gehouden Jordi Bitter toch een keer doorbrak en als een echte pinchhitter feilloos afrondde: 4-0. Verrassenderwijze kwam daarna Jasper Rutgers nog in het veld om voor de laatste maal zijn team toch nog eens te kunnen steunen. En hij was het dan ook die met een enorme uithaal vanaf een meter of 20 keeper Gerjan Stet kansloos liet: 4-1. Daarna ontstonden voor beide doelen nog diverse kansen maar gescoord werd er niet meer.

Fotogalerij