Vitesse zakt naar 3e plaats na 4-2 verlies bij SVW

23
Maa
SVW'27
4
Vitesse'22
2

Vaak staan duels tussen SVW en Vitesse borg voor een fijne voetbalmiddag voor de toeschouwers. Maar dit weekend zat dat er niet bepaald in. SVW moest knokken voor de punten  om uit de gevarenhoek te blijven, terwijl Vitesse zoekende is naar inspiratie voor het resterende deel van de competitie. Want na 2 achtereenvolgende nederlagen en een gat van 8 punten met de koploper is dat laatste nodig om straks met een positief gevoel de nacompetitie te kunnen ingaan.

Al na 6 minuten leek SVW op rozen te zitten, toen klungelig uitverdedigen direct werd afgestraft: 1-0. Dat snelle doelpunt had de thuisploeg de nodige rust moeten geven, maar dat was ook aan hun spelpeil nauwelijks te merken. Na ruim 20 minuten ging de thuisploeg zelf in de fout bij het uitverdedigen. Dat leidde tot razendsnelle uitval via rechterspits Luuk ten Broek, wiens geplaatste voorzet feilloos werd binnengeschoten door aanvoerder Jort Kaandorp: 1-1. Vlak voor rust kreeg SVW nog een dot van een kans om met voorsprong te gaan rusten, maar de slap ingeschoten bal hobbelde via de paal het veld weer in.

Maar direct na rust was het alsnog raak, toen een bepaald niet onhoudbaar schot onder keeper Tom Laan door in het doel belandde: 2-1. In de 59e minuut werd het zelfs 3-1 toen de sterk spelende back Jordy Tiktak plotsklaps alleen voor doel verscheen en Tom Laan verraste in de korte hoek. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld maar in de 80e minuut viel alsnog een aansluitingstreffer. Invaller Tom Spil speelde zich vrij in het strafschopgebied en zijn inzet kwam via keeper Gerjan Stet uiteindelijk voor de voeten van Lennert Beentjes terecht en die zorgde voor de 3-2. Maar de hoop op meer van de vaste Vitesse-aanhang was voor korte duur want geen 2 minuten later gooide SVW met een 4e treffer de duel op slot.

Fotogalerij