Vitesse zet zegereeks voort door 2-1 winst op WSV’30

24
Jan
Vitesse'22
2
WSV'30
1

Vier keer winst bij de laatste 4 duels voor de winterstop bracht Vitesse aan kop van zowel de ranglijst als de 2e periode. De vraag was dus of de ploeg van de scheidende trainer  Patrick van der Fits die positieve serie een vervolg kon geven bij het eerste returnduel thuis tegen WSV’30. Alhoewel het niet bepaald een goede wedstrijd werd, bleken uiteindelijk 2 snelle doelpunten direct na rust voldoende voor een verdiende zege op de ploeg uit de Wormer.

Vitesse maakte al snel duidelijk dat het voor de winst wilde gaan. Vooral het eerste kwartier werd WSV flink onder druk gezet, maar met het nodige geluk wisten de Wormers een openingsdoelpunt vooralsnog te voorkomen. Zo was Tom Spil in de 8e minuut al bijna met het hoofd doeltreffend en kwam de bal in de 13e minuut na een pegel van afstand van Mats Laan via de onderkant van de lat en de paal weer terug het veld in. Maar daarna werd de dadendrang bij de thuisploeg wat minder en kon WSV zich onder de druk uit spelen. Maar verdedigend had Vitesse de zaak goed op orde en gaf nauwelijks kansen weg. Vlak voor rust kroop WSV nogmaals door het oog van de naald toen een vrije trap van Jasper Rutgers net buiten het strafschopgebied op de paal belandde.

Direct na rust viel de beslissing die daarom door de nodige supporters gemist werd. In de 46e minuut kon na een prima combinatie door het midden spits Robin Bakker alleen op de keeper afgaan. Hij omspeelde die maar werd vervolgens ten val gebracht. Dat leverde een penalty op voor Vitesse, en merkwaardig genoeg slechts een gele kaart voor de keeper. Aanvoerder Jasper Rutgers benutte de toegekende  strafschop op overtuigende wijze. Nog geen 2 minuten later was het Jort Kaandorp die op rechts vrijgespeeld werd en alleen op de keeper kon afgaan. Met een bekeken schuiver in de hoek werd die gepasseerd waardoor Vitesse op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Ook daarna kreeg Vitesse nog verschillende mogelijkheden om het duel helemaal in het slot te gooien, maar door onnauwkeurigheid bleef WSV uitzicht houden op een aansluitingstreffer. Het laatste kwartier zette WSV alles op alles om dat voor elkaar te krijgen, maar dat leverde vooralsnog niet meer op dan een hele serie corners. Een onoplettendheidje in de 88e minuut bracht de spits van WSV plotseling alleen voor Keeper Tom Laan en dat buitenkansje werd wel benut. Mede door de lange blessuretijd werd het daardoor toch nog even spannend voor de thuisploeg, maar de koppositie werd door de verdiende winst succesvol verdedigd!

Fotogalerij