Vitesse zet zegereeks voort tegen Wijk aan Zee: 4-0

04
Dec
Vitesse'22
4
Wijk aan Zee
0

Door vorig seizoen zowel thuis (0-2) als uit (1-0) te verliezen leek Wijk aan Zee een “angstgegner” voor Vitesse te gaan worden. Maar dit keer stond Vitesse zelfs Wijk aan Zee niet toe om hun zegereeks te onderbreken. Na 5 achtereenvolgende overwinningen op rij moest ook Wijk aan Zee er aan geloven. Echt overtuigend ging het niet, maar uiteindelijk viel er op de 4-0 eindstand weinig af te dingen.

Al heel snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Wijk aan Zee voor één punt naar de Puikman was gekomen. Met een paar vooruitgeschoven aanspeelpunten was het eigenlijk alleen maar tegenhouden. Rond het eigen strafschopgebied werd een muur van verdedigers opgetrokken en Vitesse miste vooralsnog de creativiteit om die muur te slechten. In de 25 minuut ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een achterstand toen de spits van de tegenpartij vrij voor Tom Laan mocht opduiken. Zijn inzet verdween echter net naast de verkeerde kant van de paal. Zo’n 10 minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Uit een corner van links kwam de bal via via voor de voeten van Rick Poel en die raakte de bal net niet voldoende om de score te openen. Maar vlak voor rust was het alsnog raak. De voor de geblesseerd uitgevallen Sam Castricum ingevallen Rick Beentjes werd net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit waardoor Vitesse op een mooie plek een vrije trap mocht gaan nemen. Robin Bakker zag de vrije ruimte rechts van de keeper en schoot de bal daar hard en laag binnen: 1-0. Altijd lekker om met zo’n voorsprong vlak voor rust te gaan rusten!

Na rust zette Vitesse direct aan om de voorsprong te vergroten. In die fase was het eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Mark Veen. Dat leidde al tot enkele mogelijkheden maar vooralsnog bleef de marge beperkt tot één tegengoal. Uiteindelijk was het opnieuw Robin Bakker die het verlossende doelpunt gescoord leek te hebben. Maar daarna zocht Wijk aan Zee eindelijk de aanval en wist de thuisploeg toch af en toe in de problemen te brengen. Uiteindelijk wist Vitesse toch de zwakte van de tegenstander bloot te leggen en was het Jort Kaandorp die met 2 fraaie doelpunten de eindstand op 4-0 bepaalde.

Fotogalerij