Vitesse 10 – Alkmaarsche Boys 4 gestaakt

25
Nov
Vitesse'22 10
1
Alkmaarsche Boys 4
2

Zonder de geblesseerde Reuben en de wegens familieaangelegenheden afwezige Marcel trad Vitesse’22 om 11.00 uur voor de beker aan tegen Alkmaarsche Boys 4.

De tegenstander had in de vorige bekerwedstrijd met 6-0 verloren van Limmen waar Vitesse met 1-1 tegen gelijk had gespeeld. Er moest dus met ruime cijfers gewonnen worden, wilde Vitesse als 1e in deze bekerpoule eindigen.

Met windkracht 8 in de rug werd veelvuldig geprobeerd de keeper met afstandschoten te passeren, maar de wind tilde de bal op en de meeste schoten belandden ver over het doel.

In tegenstelling tot de tegenstander van vorige week beschikte deze tegenstander over allemaal spelers die wel tegen een bal konden trappen en zo moest Vitesse na een paar makkelijke wedstrijden weer eens echt aan de bak.

In een gelijkopgaande strijd werd een ruststand bereikt van 1-1. Voor de toeschouwers (8) een vermakelijke eerste helft met twee aan elkaar gewaagde teams.

In de tweede helft had Alkmaarsche Boys de wind in de rug en kwam al snel op een 2-1 voorsprong.

Met Fendy in de ploeg voor Elmer probeerde Vitesse het tij te keren en een paar keer waren ze er dichtbij. Totdat in de 20e minuut de scheidsrechter van het veld liep en de wedstrijd staakte. Dit tot verbijstering van de toeschouwers, want het was tot dat moment een sportieve wedstrijd met twee ploegen, die wilden en probeerden te voetballen ondanks de harde wind.

Later bleek, dat twee van de spelers al een tijd liep te sarren en toen de scheidsrechter daar niet op reageerde begonnen zij de scheidsrechter te bedreigen, waarop deze de wedstrijd dus terecht de wedstrijd staakte.

Dat de wedstrijd gestaakt zou worden schoot bij één speler in het verkeerde keelgat en hij probeerde de scheidsrechter, die overigens goed floot, te lijf te gaan. Door resoluut ingrijpen van een aantal spelers, ook die van Alkmaarsche Boys, kon dit gelukkig in de kiem gesmoord worden.

Wat de knvb met de uitslag gaat doen is nog even afwachten evenals de uitslag van de afgelaste wedstrijd tussen Limmen en HSV.

Misschien wordt het 10e toch nog 1e in de poule en bekeren zij verder.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.