Vitesse’22 F3 – Bloemendaal F7

10
Okt
Vitesse'22 F3
1
Bloemendaal F7
11

Op voorhand was het affiche om van te smullen. Mooi zonnetje, 18 graden en de beschikking over een geheel fitte selectie. 10 spelertjes stonden de popelen om Bloemendaal een pak rammel te geven. Bram zei zelf dat hij de bloemen van deze club even kapot zou trappen.

De vaders waren in afwachting van Karin die de bloemendalers zou gaan leiden. Na wat rechercheerwerk kwamen er achter dat zij niet was afgereisd naar de puikman. Waarschijnlijk zat ze in dezelfde auto als de scheidsrechter want die was namelijk ook in geen velden of wegen te bekennen waardoor Willem Vessies zijn jeugddroom zag uitkomen; hij mocht de fluit in de hand nemen.

Opstelling was doorgesproken en dat leverde Koen en Stijn als wissel op. Mees mocht de handschoenen aantrekken en de andere 7 toppers gingen de strijd aan. Iets later dan gebruikelijk klonk de fluit van Willem en konden we om 9:50 uur beginnen. De verdediging stond als een huis en de 2de jaars van Bloemendaal konden maar moeilijk in hun spel komen. Nu we net lekker op dreef kwamen en dichtbij het doel van Bloemendaal kwam er uit het niets een zondagsschot op Mees af en keken we na 4 minuten tegen een achterstand aan. 0-1. Vrijwel direct na de aftrap zagen we een aanval van Vitesse bijna slagen echter was het de keeper aan Bloemendaalse zijde die een geplaatst schot van Cas kon pareren. We hielden er alleen een corner aan over. De corner werd genomen en uit de daaruit komende counter zagen we Mees de bal proberen weg te schieten. Klutsbal als gevolg en een klutsdoelpunt.0-2 na 7 minuten spelen. Binnen de minuut mocht Mees weer de bal uit het doel vissen. 0-3. Na de aftrap kwam de bal bij Tjalling die de bal naar voren schoot alleen was het een bloemendaals mannetje waar de bal terechtkwam en die in de 9de minuut 0-4 kon maken. Onze mannen speelde ondanks de achterstand goed over (of schuwde ze de duels?) en in deze fase was het Mees die een wereldredding in huis die erger voorkwam. Een heel mooi curfballetje erop volgend betekende de 0-5 in de 10de minuut. Nadat Stijn goed overspeelde naar Enzo en Flip kwam de bal terecht bij Jens. Die twijfelde niet en schoot gelijk. De keeper kon deze nog nauwelijks tegenhouden. Weer niet verdorie. De mannen waren hiervan waarschijnlijk nog aan het nagenieten want Bloemendaal zag zijn kans schoon om te counteren en de 0-6 was een feit. Het werd bijna 0-7 maar de bal kwam tegen het houtwerk en daarna weggestompt door Mees. Laatste minuut van de 1ste helft ging in toen de aanval via Kimon, Koen en Cas uiteindelijk afgerond kon worden door Enzo. Helaas weer geen doelpunt maar wel de 3de corner wat niets opleverde. Rust.

Naamloos

De limonade werd gulzig door de moegestreden mannen gedronken en de peptolk klonk door de kleedkamer. Flip mocht zijn keeperkunsten vertonen en Mees mocht in het veld gaan draven. Koen en Stijn begonnen evenals de 1ste helft als wissel. Strijdbaar gingen we de laatste helft beginnen. Dat bleek ook wel aangezien de bloemendalers in de beginfase totaal niet door de verdediging van Bram en Tjalling kwamen. Onze fysieke kracht nam mondjesmaat af en dat resulteerde al vrij snel in de 7 en 8-0. Echter waren het geen al te mooie doelpunten, enkel mazzeldoelpunten. De 0-9 werd door Flip tegengehouden maar in de rebound scoorde ze alsnog. 0-9. Cas was weer heel dichtbij een doelpunt in de 12de minuut maar een oranje been hield daar een stokje voor. Het was voor de ouders en de mannen wachten tot de laatste minuut. Enzo kreeg de bal van Tjalling en met een mooi schot bezorgde hij ons de eretreffer die we zo verdiende! 1-9. Omdat iedereen hier in extase van was konden we helaas de 2 laatste treffers niet meer voorkomen wat de eindstand werd: 1-11.

Dan de penaltyreeks winnen dachten de mannen en dat geschiedde als volgt:

Bloemendaal: raak door in de rechterhoek van Flip te schieten 0-1

Bram: Genadeloos en onhoudbaar voor de keeper 1-1

Bloemendaal: mis door op de lat te schieten: 1-1

Koen: in de hoek maar tegengehouden door de keeper: 1-1

Bloemendaal: naast 1-1

Mees: een droge knal door het midden 2-1

Bloemendaal: schiet op de paal 2-1

Jens: plaatst de bal in de kruising 3-1

Bloemendaal: bal kust de lat 3-1

Cas: schiet de bal met een mooie boog over de keeper 4-1

Bloemendaal: schiet recht op flip af die de bal wegschopt 4-1

Tjalling: Keihard schot binnenkant paal in de kruising 5-1

Bloemendaal: Huizenhoog over 5-1

Stijn: ziet zijn goed geplaatste poeier gestopt worden 5-1

Bloemendaal: schiet naast 5-1

Kimon: mooie geplaatst in de hoek 6-1

Bloemendaal: Flip die deze bal pareert. 6-1

Enzo: De bal gaat richting kruising maar de keeper kan dat voorkomen. 6-1

Flip: Knalt de bal droog in de hoek 7-1

Per saldo 12-8 verloren maar weer een team gezien om van te smullen. Volgende week reizen we af naar Sportpark Assumburg om ODIN een voetballesje te geven.

Thierry

Fotogalerij