Vitesse’22 – IJsselmeervogels

Vitesse'22
Spirit'30 SC

Dit wordt het prachtige affiche van de komende achtste finale districtbeker West 1, na een klinkende 3-1 overwinning van Vitesse’22 op Spirit’30.

Vitesse’22 was in meerderlei opzicht gebrand op eenoverwinning, want buiten het uitzicht op een treffen met IJsselmeervogels overheerste wellicht revanchegevoelens jegens Spirt’30 door twee nederlagen in de competitie.

Toch leek het er gedurende de eerste twintig minuten niet op dat Vitesse aan het laatste eind zou trekken, want Spirit dicteerde het spel volledig. In deze fase verloor Vitesse veel duels, verdedigde chaotisch en de defensie kwam maar moeilijk onder de druk uit. Dit resulteerde na een kwartier in een verdiende voorsprong voor Spirit toen Gert Jan Commandeur de bal uit een vrije trap pardoes langs de slecht opgestelde muur in het doel schoot.

In plaats van door te drukken liet Spirit zich genoegzaam terugzakken, waardoor Vitesse onder de druk uitkwam en zo ontstond er een evenwichtig duel. Na 35 minuten kantelde de wedstrijd toen Vitesse na een onschuldig ogende valpartij een strafschop kreeg toegewezen. Deze werd door Jort Kaandorp voortreffelijk benut en door de frustraties over zoveel vermeend onrecht, speelde Spirit vanaf dat moment alleen nog maar tegen zichzelf en bleek alles zich in het voordeel van Vitesse te ontwikkelen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en Vitesse rook dat er een overwinning in zat. De thuisploeg schakelde een tandje bij, nam het initiatief en de snelle vleugelspitsen hielden de defensie van Spirit goed bezig. Het duurde toch nog tot de zeventigste minuut voordat de aanhoudende druk werd beloond. Op rechts speelde Luuk ten Broek zich vrij en behield het overzicht door de bal terug te leggen op de vrijstaande Nick van der Ven, die koelbloedig afrondde. Op één hele mooie kans na, die door de goed spelende Joris van ’t Wout formidabel werd verijdeld, was het verder wel gedaan met Spirit.

Vlak voor tijd viel de genadeklap, toen wederom een strafschop aan Vitesse werd toegekend, welke overigens minder stof tot discussie opleverde. Ook deze werd benut door Jort Kaandorp, zei het in tweede instantie. Al met al een overwinning voor Vitesse waar niets op af te dingen viel en de jonge ploeg van trainer van der Fits kan zich gaan opmaken voor de kraker tegen IJsselmeervogels, die eerder al met 9-0 afrekende met vierdeklasser DSK uit Haarlem.

Verslag: Koen ten Broek

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.