JO17 3 verliest halve finale van de beker na een zinderende wedstrijd (4-4) en strafschoppen van Ouderkerk JO17 3.

05
Mei
Vitesse'22 JO17 3
4
Ouderkerk JO17 3
4

 

Net voor de finish gestrand. Dat was de reactie van de in groten getale aanwezige Vitesse-supporters na de strafschoppenserie die uiteindelijk met 5-4 verloren ging.

Dankzij de jeugdige sfeersupporters en hun blauwe fakkels zat de bekersfeer er al gauw in. In het begin van de wedstrijd werd wel meteen duidelijk dat Vitesse’22 een zware dobber zou krijgen aan Oudekerk JO17 3. De supersnelle aanvallers van Oudekerk bezorgden de verdedigers van Vitesse’22 vanaf het eerste fluitsignaal handenvol werk. Maar naarmate de eerste helft vorderde wist JO17 3 steeds vaker via vlijmscherpe counters gevaar te stichten. Doordat twee kansen zeer koelbloedig afgemaakt werden, kwam Vitesse’22 verrassend op een 2-0 voorsprong. Oudekerk wist echter vrij snel daarna tegen te scoren. De jongens van Vitesse’22 lieten echter hun kop niet hangen en wisten voor rust nog twee treffers te scoren, zodat JO17 3 met een 4-1 voorsprong ging rusten. De supporters konden hun ogen niet geloven.

In het eerste deel van de tweede helft hield Vitesse’22 kranig stand, zodat de fans steeds meer vertrouwen kregen in een goede afloop. Met een bewonderenswaardige inzet werd de tegenstander uit de buurt van het doel van de keeper gehouden en de spaarzame keren dat dat niet lukte bleek Dominique een betrouwbare sluitpost. Halverwege de tweede helft werd het spel wat rommeliger en wist Ouderkerk 4-2 te scoren. Omdat Vitesse’22 het (soms met wat geluk) droog hield, leek de zege een kwestie van tijd. Maar zo’n tien minuten voor tijd wist Oudekerk toch voor de derde maal te scoren. Die derde treffer gaf de tegenstander weer vertrouwen in een goede afloop. In de extra speeltijd (waarom die toegekend werd is voor mij en voor andere supporters nog steeds een raadsel) gebeurde dan toch waar iedereen bang voor was: Oudekerk wist toch nog op gelijke hoogte te komen: 4-4.

De strafschoppenserie die daarna volgde was bloedstollend. Vitesse miste slechts één strafschop, maar omdat Oudekerk alle strafschoppen doeltreffend nam, ging de wedstrijd van Vitesse JO17 3 tegen Oudekerk JO17 3, dat twee klassen hoger speelt, uiteindelijk verloren. Daarmee kwam een eind aan de lange reeks bekerwedstrijden die JO17 3 winnen wist af te sluiten. Al met al zijn de supporters zeer trots op de prestaties van JO17 3, dat soms met goed voetbal, soms met strijdlust vele bekerwedstrijden wist te winnen. Benieuwd of de succescoaches weggekocht worden….

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.