Vitesse’22 JO17 3 wint bekerkraker tegen Spartanen JO17 2: 3-2

28
Apr
De Spartanen JO17 2
2
Vitesse'22 JO 17 3
3

Aangemoedigd door een grote schare supporters is JO17 3 erin geslaagd de halve finale de beker te bereiken. Na een zenuwslopende wedstrijd trok JO17 3 uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

Nog voordat de supporters hun plekje op de tribune hadden ingenomen, keek Vitesse’22 al tegen een achterstand aan. De mannen van JO17 3 lieten zich niet echter uit het veld slaan. Veelvuldig trokken de blauwzwarten ten aanval. Uit één van die fraaie aanvallen wist Vitesse al vrij snel de achterstand ongedaan te maken. De supporters zaten op het punt van hun bankje, want niet alleen Vitesse wist goede kansen te creëren, maar ook de tegenstander kwam een aantal malen via vlijmscherpe counters in de buurt van het vijandelijke doel. Naarmate de eerste helft vorderde werd Vitesse’22 echter steeds dominanter en werd de tegenstander steeds minder ruimte gegund. Uit een superscherpe aanval, waarin de bal snel van man tot man ging, wist Vitesse’22 een verdiende 2-1 voorsprong te nemen. Omdat Vitesse een strafschop onthouden werd en een aantal mooie aanvallen geen doelpunten opleverde, eindigde de eerste helft met een 2-1 voorsprong.

Was het in de eerste helft het goede voetbal van JO17 3 dat de doorslag gaf, in de tweede helft was dat de strijdlust van ‘onze jongens’ (en een beetje geluk). Waar Vitesse’22 in de eerste helft de linies kort bij elkaar hield en de bal snel rond liet gaan, werd het spel in de tweede helft wat rommeliger. Maar dat moet ook gezegd, de strijdlust van Vitesse’22 was bewonderenswaardig. Halverwege de tweede helft kwam JO17 3 op fraaie wijze op 3-1 en daarmee leek de bekerwedstrijd gespeeld. Maar niets was minder waar, want niet lang daarna kwam de Spartanen terug tot 2-3. De supporters konden hun zenuwen in die slotfase amper de baas. Na een aantal hachelijke momenten voor het doel van Vitesse, floot de scheidsrechter voor het einde. De wilskracht van JO17 3 bleek uiteindelijk genoeg voor de zwaar bevochten overwinning.

De opa van Stijn heeft de verslaggever toegezegd 100 supportersbussen te sponsoren voor de eindstrijd (halve finale en finale). Waarheen de reis gaat en wanneer de eindstrijd plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekend.

 

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.