Vitesse’22 JO9-4 – Fortuna Wormerveer JO9-3

16
Maa
Vitesse'22 JO9-4
2
Fortuna Wormerveer JO9-3
16

Beste vrienden van Vitesse,

Een minuut of tien heb ik starend naar het toetsenbord gekeken. Wat te vertellen? Wat te schrijven? De zes lieve voetballers van JO9-4 stonden aan het einde van de ochtend op veld F3 tegenover Fortuna Wormerveer. Een clubje dat dit jaar nog geen wedstrijd verloren had. En met diezelfde passie waren ze ook naar Castricum gekomen. Veertig minuten later de punten ook hier meenemend.

De uitslag was kansloos aan onze kant. Het was een perfecte oefening in het nemen van aftrappen. In drie van de vier perioden konden we niets tegen Fortuna’s scorende vermogen inbrengen. 2-16 was het trieste eindresultaat.

Wat na de eerste twintig minuten duidelijk werd was dat Fortuna gretiger was (ze gingen er écht voor) en dat wij verdedigend echt niets klaarspeelden. Met 0-9 gingen we de kleedkamer in. De goals vlogen er bijna allemaal van een behoorlijke afstand in. En dat is wat ze ook deden, hard schieten en flop. Daar lag er weer eentje in het net.

Echter, we waren helemaal niet veel slechter. Voetballend zeker niet de mindere. Het was pech met onze afwerking en slordig met het dekken van de spitsen uit Wormerveer. Tijd dus voor een oppeppende donderspeech in de kleedkamer. En die leek echter goed aan te slaan, want met een goal van Ivan stonden we in de derde periode vrij lang 1-0 voor. Alles liep weer even goed, we hielpen elkaar, verdedigden opeens weer netjes en liepen net dat extra stapje. De derde periode eindigde uiteindelijk in 1-2, maar we waren zeer tevreden.

Teleurstellend was het echter dat ons laatste kwart weer een herhaling bleek van de eerste twee. Schoudertjes gingen hangen, geloof was weg, pasjes werden niet meer gemaakt en achterin leken we niet echt meer goed om ons heen te kijken. Pelle scoorde uiteindelijk nog onze tweede en laatste goal van de wedstrijd.

En tja. 2-16 lijkt desastreus, maar ’t was geflatteerd. En bedenk, als je geen fouten maakt, leer je ook niets. Dus op naar volgende week. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. Uit bij ODIN. Lichtpuntje daar: De statistieken tegen onze buren uit Heemskerk liegen niet. Drie gespeeld, drie gewonnen. Gaat goedkomen.

Goed weekend!

André en Dirk Jan

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.