Vitesse’22 JO9-4 – Saenden JO9-1

Saenden JO9-1

Beste Vitessenaren!

Vanochtend stond voor het tot nog toe redelijk succesvolle 4e jeugdteam onder 9 de laatste competitiewedstrijd in de najaarscompetitie op het programma. Hoewel volgende week nog de schier onverslaanbare jongetjes van Egmondia JO9-1 in de beker op het programma staan was het vanochtend in guur, maar droog, herfstweer de beurt aan Saenden JO9-1. (en ja, ik heb het voor het verslag nog maar even gecheckt Rob 😜)

Het bleek een leuke pot voetbal tussen twee teams die aardig aan elkaar gewaagd waren. De tegenstanders uit Wormerveer hadden de nieuwe Lieke Martens meegenomen -Potverdorie, wat was zij goed zeg!- Hoewel het voor de niet geheel neutrale coaches van Vitesse toch al wel snel duidelijk was dat deze pot niet verloren zou hoeven worden. Er waren desondanks toch genoeg aanknopingspunten zichtbaar om volgende week het ondenkbare tegen Egmondia te doen. Als die jongetjes van ons elkaar echt beginnen te vinden in het overspel, de laatste manpositie werkelijk ook zo invullen en wat trefzekerder en feller de duels aangaan is het gewoon een topteam. En dit klinkt natuurlijk weer typisch Hollands en zuur, maar over het geheel genomen zijn we natuurlijk hartstikke tevreden. De doelpunten vallen -soms prachtig-, onze keepers, en dan voornamelijk Chris, pakken de ballen weergaloos. Pelle z’n schoten zijn ongenadig hard. Mozamel z’n inzet is geweldig, Ivan z’n dribbels langs de lijn puur, Sven z’n drive naar de goal slim en behendig, Jasper z’n verdedigende snelheid zeer waardevol en Luuk z’n persoonlijke acties prachtig. Om maar te zwijgen over die twee coaches langs de lijn… De najaarscompetitie is met 12 gespeeld, 9 gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren prima verlopen. 73 goals voor, 15 tegen, 18 assists… Zoals gezegd; nog een wedstrijd om 2018 uit te luiden. Dat komt vast goed. 10.00 op de Puikman, daarna denk ik 14.30 in de Kuip.

Goed weekend!

André en Dirk Jan

Oja, wel handig ook de uitslag even te vermelden…

RKVV Vitesse ’22 JO9-4 – RKVV Saenden JO9-1 7-4

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.