Vitesse’22 JO9-8M – AFC JO9-12M

29
Sep
Vitesse'22 JO9-8M
6
AFC JO9-12M
2

Vandaag was het een mooie na-zomerdag en we begonnen met het rekken, strekken en een rondje om het veld … waren we klaar voor AFC.

Vandaag om 10.15h AFC op het programma en we hadden er zin in! De stadse meiden kwamen met fel rode shirts om indruk te maken, maar we waren echt niet onder de indruk hoor … we konden nu juist nog beter zien waar ze waren tijdens de wedstrijd 🙂 Fleur begon op het doel en Julia was vandaag aanvoerder. Na het startsignaal begonnen we met de aftrap en zetten we gelijk druk. Arlyne slalomde na een paar minuten(na een pass van Sarah) om een tegenstandster heen en schoot langs de keepster de 1-0 binnen. Ninthe scoorde hierna al snel een mooie 2-0 en het begin was veel belovend. Fleur hield een paar keer een schot op het doel tegen en AFC kon daardoor slechts éénmaal scoren (de 2-1) en liet weten dat we niet te snel mochten juichen voor een overwinning. Myrthe schoot éénmaal net links langs de paal, maar zorgde er daarna voor dat het scorebord op 3-1 kwam te staan.

De tweede helft mocht Arlyne op het doel gaan staan en Julia scoorde op aangeven van Fleur de 4-1 na het passeren van een tegenstandster en zorgde daardoor voor een veilige ruime voorsprong. Arlyne schopte als keepster ver over iedereen heen en de bal kwam bij Myrthe terecht, die er 5-1 van maakte. AFC vond het toen in de laatste 10 minuten genoeg en maakte de 5-2. Myrthe schoot nogmaals net langs de verkeerde kant van de paal 🙂 en daarna vonden Julia en Sara elkaar op het middenveld in een 1-2-tje en Sara scoorde de 6-2!!!

Noot coaches:

  • De meiden vinden elkaar steeds beter bij het aanspelen en zijn absoluut allemaal niet bang voor de bal. Zelfs voorin wordt er naar elkaar geroepen dat ze vrij stonden en we zien dat het werkt in veel gevallen! Ditmaal werd er vaak (niet altijd… 😉 … na een aanval gelijk terug gelopen om elkaar te helpen. Allemaal even moe en allemaal even trots dat we een leuke ochtend hebben gehad!!
  • Moeders, vaders  (en de oma van Sara en Julia) bedankt voor de lekkere appels en sinaasappels en het toejuichen!

 

Allemaal toppers!

 

 

 

Fotogalerij