Vitesse’22 JO9 8M – De Foresters JO9 3M

01
Sep
Vitesse'22 JO9-8M
10
de Foresters JO9-3M
8

Op een heerlijk zonnige zaterdagochtend traden onze dappere meiden om 09:00 uur aan tegen De Forresters uit Heiloo. De dauwdruppels hingen nog aan het gras en de sfeer was van begin af aan fantastisch. Iedereen (ook de leiders) moesten vooraf wel even zoeken over hoe en wat maar ontvingen goede hulp en medewerking van de aanwezige ouders. We moesten nog op zoek naar de juiste maat shirts en niet iedereen was op de hoogte van alle spelregels. Nadat iedereen de juiste maat shrts had konden we eindelijk naar het veld.

Daar werden even kort de spelregels uitgeklegd en konden we beginnen aan het warmtrappen. Voor een deel van ons de 1e officiële voetbalwedstrijd. Dat was dan ook best even spannend. Maar na de aftrap voor het 1e kwart hadden we dat al gauw van ons afgeschud. Myrthe maakte dan ook al een vroege goal. 1-0 voor Vitesse. Hierna waren we even zoekende en vergaten we soms dat we ook elkaar moeten helpen om te verdedigen en de bal weer af te pakken van De Forresters. Hierdoor stonden we dan ook al snel met 1-2 achter. Maar gelukkig kwam daar de gelijkmaker van aanvoerder Sara. 2-2. Ondanks goed keeperswerk van Arlyne werd het voor de time-out toch nig 2-3 voor De Forresters. Door het fantastische verdedigende werk van Fleur mochten we hier blij mee zijn. Ander hadden we nog mneer achter gesdtaan. In het 2e kwart waren we er nog steeds niet helemaal bij en werd het 2-4 voor de Forresters. Myrthe schoot hard op de paal waarna De Forresters eruitkwamen en de 2-5 maakten. Dit zinden Myrthe niet dus die schoot de bal schuin hoog in het net. De aansluitingstreffer 3-5. Voor rust werd het desondanks toch nog 3-6.

In de rust werd iedereen weer even wakker gewschud en in het 3e kwart ging ons doelpuntenmachinen draaien. Fleur werd steeds beter geholpen met verdedigen waardoor De Forresters een stuk minder gevaarlijk werden. Vooral Arlyne wist De Forresters regelmatig tot stoppen te dwingen. Julia scoorde na en lange dribbel 4-6. en kort daarna weer Julia met een goed schot 5-6. Vervolgens Myrthe vrij voor de goal, lob over! Hierna Myrte met een verwoestend schot 6-6. Ninthe kreeg het op doel ook nog even benauwd toen Forresters op de paal schoot. Even later maakten De Forresters alsnog de 6-7. Myrthe legde nog maar eens aan en knalde ook de 7-7 in de touwen. Hierna hadden we alleen nig het 4e kwart om de winst naar ons toe te trekken. We begonnen erg sterk aan het 4e kwart. Ninthe stond op scherp en pakte 2x achter elkaar een goede inzet van de Forresters. Myrthe had nog niet genoeg gescoord en maakte de 8-7 en de 9-7. Fleur maakte ook een lange rusch maar haar schot werd gestopt door de keeepr van Forresters. Myrthe legde nog maar eens aan maar schoot vlak over het doel van De Forresters. Forresters maakte nog wel de aansluitingstreffer 9-8 en Ninthe haalde nog een inzet van De Forresters met een mooie duik laag uit de hoek. Myrthe besliste het duel vlak voor het einde op 10-8.

Fotogalerij