Vitesse22 Jong-senioren pakt de winst in knotsgek eerste duel tegen Hercules (5-6)

02
Okt
Hercules Zaandam
5
Vitesse'22
6

Dinsdag 2 oktober was het dan zover. De start van de Univé Jong-senioren competitie voor Vitesse22 was uit bij Hercules Zaandam. Ondanks een wat rommelige voorbereiding stond iedereen op tijd op het veld voor een goede warming up. Het positiespel op het wat verouderde kunstgrasveld bood veel perspectief voor een goede start zo zag trainer Lucas Kloprogge.

Vitesse o.23 zag direct dat het een lastig karwei zou worden tegen deze ploeg met zeer snelle en handige voorhoedespelers. Aanval op aanval van de tegenstander in het eerste kwartier zorgde ervoor dat de verdediging alle zeilen bij moest zetten. Na een kwartier zette de jonge ploeg de schroom van zich af en kwam het een aantal keer goed voetballend tot aan de goal van Hercules en werden er goede kansen gecreëerd. Helaas was het toch Hercules dat op voorsprong kwam door een knappe actie van hun linkerspits die keeper Björn vanaf rand 16 meter passeerde. Hercules pakte hierna goed door een bleef constant veel druk zetten op de achterhoede, dit resulteerde in nog twee doelpunten voor de thee en dus werd er met een 3-0 achterstand gerust.

In de rust werd er door trainer Lucas Kloprogge aangegeven dat de ploeg helemaal niet verkeerd stond te spelen. Door goed verzorgd voetbal, veel druk naar voren en een enorme wil om te willen zouden er zeker nog veel kansen volgen.  Dit gebeurde ook en Vitesse wist de achterstand binnen een kwartier zelfs om te buigen naar een 3-3 gelijke stand! Het ene na het andere fantastische doelpunt werd er in de 2ehelft tegen Hercules gescoord en de tegenpartij was het helemaal kwijt. Door voornamelijk goed druk zetten en heel goed samenspel wisten onder meer aanvoerder Thijs de Boer, Thom van Alphen en een wondergoal van Leonard de score te tillen naar 3-6. Maar liefst zes doelpunten in een tijdsbestek van 30 minuten, echt klasse! Vervolgens rechtte Hercules weer even de rug en scoorde het ook nog tweemaal, maar gelijk maken lukte niet meer.

Klasse overwinning van deze jonge ploeg die met maar liefst zes o.17 spelers aantrad bij deze o.23 Jong-senioren wedstrijd. Talent zat dus bij Vitesse22! Dinsdag 6 november wordt de 2ewedstrijd door deze Jong-senioren ploeg thuis gespeeld om 20.00 uur.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.