Verlies Vitesse’22 tegen LSVV

Vitesse'22
LSVV

Na de hard bevochten plaatsing voor de achtste finale vorige week tegen Spirit’30  en de euforie over de aanstaande ontmoeting tegen IJsselmeervogels, was de vraag of Vitesse’22 tijdig was hersteld van deze inspanning en weer met beide benen op de grond stond voor het reguliere competitietreffen tegen LSVV. Helaas kon de lijn niet doorgezet worden en profiteerde LSVV met een 2-0 zege op een vermoeid ogend Vitesse.

Toch begon Vitesse sterk aan de wedstrijd. Met een stevige wind in de rug werd LSVV de eerste twintig minuten op eigen helft gehouden en het zag er in deze fase naar uit dat Vitesse bij van de aanvallen met een doelpunt zou toeslaan.  Het laatste stukje kracht en nauwkeurigheid ontbrak echter telkens en allengs kon LSVV onder de druk uitkomen en de weg naar het doel van keeper Tom Laan zoeken. Vooral op de linkerflank zorgde LSVV voor veel gevaarlijke situaties en naar later in de wedstrijd bleek lag hier ook de achilleshiel van Vitesse. LSVV kreeg mooie mogelijkheden om de score te openen maar ook zij slaagden daar niet in door onnauwkeurigheid in de afwerking en het veelvuldig corrigerend optreden van de goed spelende Jasper Rutgers.

Met een dubbelblanke stand werd de rust gehaald en tot dan toe waren er geen voortekenen welke ploeg met de overwinning zou gaan strijken. De tweede helft liet lange tijd hetzelfde spelbeeld zien als voor de hervatting, met beide ploegen redelijk in evenwicht.

Halverwege kreeg Vitesse wellicht de mooiste mogelijkheid om de score te openen, een goede voorzet vanaf rechts sneed door de verdediging van LSVV en waar iedereen dacht dat de bal simpel in het doel kon worden getikt door de spits van Vitesse, werd de bal niet beroerd en ging voorlangs. LSVV kreeg meer vat op de wedstrijd en bleef loeren op die ene kans. Gedurende de hele wedstrijd stonden de spitsen zo scherp, dat er veelvuldig werd afgefloten voor buitenspel en de vraag was hoe lang dit goed zou blijven gaan. Uiteindelijk profiteerde LSVV van weer zo’n situatie, toen de scheidsrechter besloot om door te laten spelen, de spits een vrije doortocht kreeg naar Tom Laan, en beheerst zijn ploeg op voorsprong schoot.

Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals eerder aangegeven, alle goede bedoelingen ten spijt, het ontbrak de thuisploeg deze middag aan overtuiging en kracht. Robin Bakker en Desmond de Waard werden de laatste 10 minuten nog ingezet, maar ook dit mocht niet baten. LSVV deelde vlak voor tijd de genadeklap uit door uit een counter de 2-0 te scoren en Vitesse kon hier, buiten nog een mooie kopbal, die op de lat uiteenspatte, niets meer tegenover zetten.

Al met al een verdiende overwinning voor LSVV en voor Vitesse bleef de schade beperkt omdat de directe concurrenten niet verder kwamen dat een puntendeling. Geen reden voor Vitesse om bij de pakken te gaan neerzitten, het lukte deze middag gewoon niet en dat kan een keer gebeuren. Volgende week Uitgeest, die dit weekend periodekampioen werd en dat beloofd een mooie derby te worden.