Vitesse’22 ontbeert geluk

Vitesse'22 - 1
ZAP

Ook na 4 wedstrijden staat Vitesse nog met lege handen.  Evenals bij Vitesse stond ook bij tegenstander ZAP (Zwaluwen Anna Paulowna) de teller na drie wedstrijden nog op 0 punten.  Vitesse grossierde deze zondag in kansen, maar moest toestaan dat ZAP er met drie punten vandoor ging.

Vitesse begon de wedstrijd goed, had het betere van het spel en scoorde na 21 minuten de verdiende openingstreffer. Nick Castricum was alert na een afgeslagen corner en bezorgde de bal bij Rob Touber, die de bal in de touwen schoot: 1-0. Even later was het echter weer gelijk toen ZAP via de linkerflank de 1-1 binnenschoot. Vitesse kreeg kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar keeper Tensen werkte niet mee. Aan de ander kant stond Hans Veldt zijn mannetje en redde twee keer fraai toen ZAP counterend dacht op voorsprong te komen.

Direct na rust ging Rob Touber in de fout en schoot ZAP fraai 1-2 binnen. Vitesse was even aangeslagen, maar ging daarna onder aanvoering van de hard werkende Robin Bakker op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant

Jort Kaandorp raakte de binnenkant van de paal, maar het doelpunt viel aan de andere kant.  De spits van ZAP deed zijn werk, kapte de verdediging uit en het scorebord gaf 1-3 aan. Daarna was het alleen Vitesse wat de klok sloeg.  De aansluittreffer kwam al snel toen Robin Bakker 25 minuten voor tijd de 2-3 hoog in het net schoot.  Met Rowdy Bakker en Luuk ten Broek in de ploeg probeerde trainer Patrick van der Fits Vitesse nog meer aanvalskracht te bezorgen. Lennert Beentjes en Robin Bakker kregen een aantal goede kansen, maar de bal verdween telkens aan de verkeerde kant van de paal. Ook Menno Peters kreeg zijn linkervoet niet goed tegen de bal en kwam een stap te kort nadat Rutger Balm en Jort Kaandorp door de defensie sneden. Vitesse ontbeerde geluk en ZAP haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal.

Volgende week staat een uitwedstrijd bij Westfriezen te wachten. Het spel van Vitesse biedt perspectief, maar Westfriezen heeft na 4 wedstrijden de volle buit binnen. Een lastige opgave.