Vitesse’22 oppermachtig tegen SV Spartanen

01
Maa
SV Spartanen
0
Vitesse'22
3

Na vier nederlagen op rij, had Vitesse afgelopen zondag de wind weer eens mee. Spartanen werd met een 3-0 nederlaag naar Wognum teruggestuurd en hier mochten de Spartanen blij mee zijn, want Vitesse verzuimde hun goede spel uit te drukken in meer doelpunten.

Vitesse speelde een prima wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet, de bal werd veelvuldig veroverd en goed combinatiespel resulteerde met name in de tweede helft in een groot aantal kansen.

Vitesse had veelvuldig balbezit, maar in de eerste helft bleek het door de straffe meewind echter lastig voetballen en werd het spaarzaam echt gevaarlijk voor het doel van Spartanen. Vitesse drukt het veldoverwicht na een half uur spelen uit in een voorsprong toen Jort Kaandorp door Yannick Wishaupt  aan de zijkant de diepte in gestuurd werd. Jort liet vervolgens zijn klasse zien door zijn tegenstander uit te spelen en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal strak bij de tweede paal in het net te laten ploffen: 1-0. Vitesse hield onder aanvoering van Jasper Rutgers de gelederen achterin gesloten en omdat Spartanen weinig creatief was, leek dit ook de ruststand te worden.

Vlak voor rust kreeg Spartanen echter de kans om de stand weer gelijk te trekken. Een tackle op de bal van Joris Veldt werd tot ieders verbazing bestraft met een penalty. Deze was echter niet aan Spartanen besteed en verdween naast  het doel.

Na de rust speelde Vitesse tegen de wind in en zoals zo vaak bleek dit beter voetbal op te leveren. Vitesse bleef fel en Spartanen kwam er niet aan te pas. Keeper Tom Laan hoefde slechts één keer zijn handen te gebruiken bij een vrije trap.

Vlak na rust kon Vitesse wederom juichen toen Yannick Wishaupt door Jort Kaandorp in stelling werd gebracht en gedecideerd 2-0 liet aantekenen. Hierna verzuimde Vitesse meer te scoren, want diverse goed combinaties, steekballen en voorzetten werden niet  omgezet in doelpunten. Het slotakkoord deze dag was voor Desmond de Waard die 3-0 tegen de touwen schoot. Al met al een prima zondag zodat met vertrouwen volgende week de thuiswedstrijd tegen IVV uit Landsmeer tegemoet kan worden gezien.

Fotogalerij