Vitesse’22 start uitstekend na de winterstop

03
Feb
Vitesse'22
3
Zaanlandia
1

Na een lange winterstop van 2 maanden is de competitie voor Vitesse weer hervat. Tegen het altijd lastige Zaanlandia heeft Vitesse een uitstekende prestatie geleverd. De opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden om aansluiting te houden met de teams die hoger staan dan Vitesse.

Vitesse startte de wedstrijd sterk en agressief en dat resulteerde direct al in een paar opgelegde kansen die helaas niet werden benut. Het koude en natte weer weerhield Vitesse er niet van om met verzorgd combinatiespel Zaanlandia constant druk op te leggen. Het duurde tot de 25e minuut, dat Tom Spil via een rebound, Vitesse op 1-0 wist te zetten. Dit gaf het team zelfvertrouwen. Er werden voor de rust nog diverse kansen gecreëerd, maar dit resulteerde helaas niet in meer doelpunten.

In de tweede helft ging Vitesse verder op de ingeslagen weg van voor de rust. In de 53e minuut wist Jort Kaandorp met een fabuleus schot Vitesse op 2-0 te zetten. Daarna was het zaak om de wedstrijd verder te controleren en uit te spelen. Zaanlandia kwam nog wel terug tot 2-1 maar vlak daarna wist Lennert Beentjes in de 63e minuut de 3-1 te scoren. Dit bracht rust in het team en Vitesse kreeg daarna nog een aantal kansen om de uitslag hoger uit te laten vallen. Vitesse controleerde de wedstrijd van het begin tot het eind en kan zeer tevreden terugkijken op de start van de tweede seizoenshelft.

Het team van trainer Patrick van der Fits heeft een ware metamorfose ondergaan. Waar het voorheen mentaal nogal moeilijk was om wedstrijden te winnen, blijkt nu dat de spelers onder leiding van Van der Fits een grote stap vooruit te hebben gemaakt. Op alle posities van het elftal worden de taken goed ingevuld. Het team is nu bereid om te vechten voor elkaar. En dit schept vertrouwen voor de rest van het seizoen

Fotogalerij