Vitesse’22 wint beladen duel

06
Okt
Vitesse'22
1
Zilvermeeuwen
0

Een wedstrijd tegen Zilvermeeuwen is voor Vitesse’22 altijd speciaal. Het heeft eigenlijk het karakter van een soort derby. Vanuit Zaandam reizen er altijd talrijke supporters mee naar Castricum. En dat zorgt voor veel sfeer en spanning langs het veld. Deze keer was het ook weer het geval. Het werd een wedstrijd waar van alles in zat, zeker van Vitesse kant. De thuisploeg heerste vanaf het begin, net als vorige week tegen Den Helder en had de intentie om de wedstrijd hoe dan ook te winnen.

De wedstrijd kenmerkte zich door de tomeloze inzet van Vitesse kant. Vanaf de start van de wedstrijd domineerde Vitesse de wedstrijd. In de eerste paar minuten ging het nog redelijk over en weer. Maar het was Vitesse dat al snel een eerste grote opgelegde kans kreeg. Shabari Visser wist met een voorzet vanaf rechts Lennert Beentjes in stelling te brengen. Met een strak schot op goal wist Beentjes de  thuisploeg bijna op voorsprong te zetten. Maar de keeper van Zilvermeeuwen wist het schot te keren. De toon van de wedstrijd was meteen gezet en de ene kans volgde de andere kans op.

Vitesse speelde gretig en het goede en aantrekkelijke spel van vorige week werd voortgezet. Dat het nog niet 5-0 stond met de rust was een raadsel.  Iedereen in de voorhoede kreeg wel één of meerdere kansen om de wedstrijd open te breken. Meerdere schoten op doel van Robin Bakker en Lennert Beentjes, een kopbal van Jort Kaandorp en Desmond De Waard die op links het strafschopgebied inging stuitte op de goed spelende keeper van Zilvermeeuwen. Voor het thuispubliek had de wedstrijd een hoog amusementswaarde. Vitesse verdiende zeker meerdere doelpunten, alleen komt geluk in de afronding dan ook om de hoek kijken. En dat was het team in de eerste helft niet gegund. De rechtermiddenvelder van Vitesse, Shabari Visser, onderscheidde zichzelf en wist regelmatig de spitsen van Vitesse instelling te brengen.

In de tweede helft was hetzelfde scenario. Vitesse viel aan en Zilvermeeuwen had weinig in te brengen. Het was ongelofelijk dat de thuisploeg de aanvallen niet wist om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk was het dan wel raak, in de vijfde minuut wist Robin Bakker met een goed schot de keeper van Zilvermeeuwen te passeren. Het bleef genieten op de met zon overladen Puikman. Helaas lukte het Vitesse niet om de voorsprong verder uit te bouwen en bleef het tot het einde spannend. In 36e minuut werd Jasper Rutgers na een lange solo in het strafschopgebied neergehaald met als gevolg een penalty. Net als vorige week nam Jort Kaandorp de penalty. Helaas schoot hij de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Trainer Patrick van der Fits bracht Tom Spil nog in voor de moe gespeelde Desmond de Waard. Met een extra man op het middenveld, werd er verder niet veel risico meer genomen. Tegen het einde van de wedstrijd werd Robin Bakker nog vervangen door Luuk ten Broek, een spits voor een spits.

Een hachelijk situatie voor het doel van Vitesse zorgde nog voor wat ophef. Vanwege een verkeerd teruggespeelde bal op de keeper kreeg Zilvermeeuwen via een indirecte vrije trap op een meter of vijf van het doel. De massaal teruggetrokken spelers van Vitesse wisten de bal op de doellijn te keren.

Scheidsrechter Reker (geen familie van) liet vanwege oponthoud meer dan vijf minuten langer doorspelen. Zilvermeeuwen probeerde nog van alles met de moed der wanhoop, maar het was toch Vitesse dat de meeste kansen kreeg. Uiteindelijk bleef het bij 1-0. Het seizoen is nog  lang en als Vitesse zo blijft spelen dan kunnen ze ver komen. Man van de wedstrijd: Shabari Visser, die met heel veel inzet en passie speelde en zo de nodige kansen wist te creëren. Klik hier voor de stand en de andere uitslagen.

Fotogalerij