Vitesse’22 – Zilvermeeuwen 2-2

03
Mei
Vitesse'22
2
Zilvermeeuwen
2

Met nog twee wedstrijden te spelen was het voor Vitesse 22 duidelijk dat er vandaag tegen de Meeuwen uit Zaandam niet verloren mocht worden om de nacompetitie te kunnen ontlopen. Met deze gedachte in het achterhoofd werd er vol power gestart. Zilvermeeuwen dat met enige invallers startte werd onder druk gezet en Vitesse creerde diverse kansen. Helaas stonden de vizieren van Nick van de Ven en Desmond de Waard niet op scherp. Uit een razendsnelle counter wist Zilvermeeuwen de 0 – 1 op het scorebord te zetten en daarmee ook aan te tonen dat er geen kadootjes zouden worden weggeven.

Vitesse had in de fase hierna meer balbezit, kreeg wederom kansen via Nick van de Ven maar wist niet tot scoren te komen. Vlak voor rust kwamen de mannen van Patrick v.d. Fits goed weg toen de spits van Zilvermeeuwen voor open doel de lat raakte.

Na de theepauze een aanvallend Vitesse maar de kansen waren voor de Zaandammers. Buiten bereik van keeper Tom Laan caromboleerde een inzet via de binnenkant van de paal net weer het veld in. En dan in dezelfde minuut de gelijkmaker. Een vrije trap van Robert Poel werd door Joris v.t. Wout met een simpele knik achter de Zaanse doelman gekopt.

Gesteund door deze opsteker werd Vitesse sterker en dit resulteerde na 10 minuten in de 2 – 1 voorsprong. Helaas kon geen vervolg gegeven worden aan het gestartte offensief. Zilvermeeuwen werd sterker en kon zelfs de 2 -2 aantekenen na een terecht gegeven strafschop na een overtreding van Tanno v.d. Berge. In de slotminuut kreeg Vitesse na slecht verdedigen nog een grote kans maar helaas kon Robert Poel de bal door het slechte veld niet onder controle krijgen na een actie van Robin Bakker.

De 2 -2 betekent dat Vitesse de laatste wedstrijd ingaat met 1 punt voorsprong op ZAP. De komende tegenstanders van zowel ZAP als Vitesse kunnen nog een periodetitel halen. Kortom er is nog niets beslist wat betreft het vervolg na 26 competitiewedstrijden.

Fotogalerij