Vlaggeschip blijft zoekend naar juiste vorm

Vitesse'22
FC Purmerend

In de aanloop naar de nacompetitie leek het thuisduel tegen FC Purmerend een goede gelegenheid om het vertrouwen in eigen kunnen weer wat op te vijzelen. De 2-6 overwinning in het doordeweekse oefenduel tegen Foresters leek daartoe al een goede opmaat.

Het uitduel tegen FC Purmerend ging na een matige wedstrijd verloren met 1-0, en dus bood deze return dé gelegenheid tot revanche. Maar na afloop was het opnieuw FC Purmerend dat de 3 punten dankbaar incasseerde en mede daardoor uitzicht houdt op het ontlopen van degradatie of nacompetitie.

Vitesse begon goed aan het duel en was de eerste 20 minuten duidelijk de bovenliggende partij. Dat leidde tot enkele kleine kansen, echter de bevrijdende goal bleef uit. Dat was ook het geval toen een zuiver doelpunt van Tom Spil werd afgekeurd na een onterecht vlagsignaal van de “assistent”. Die teleurstelling kwam Vitesse niet meer te boven want de verdere eerste helft viel er weinig te beleven voor het opgekomen publiek.

Ook na rust bleek de thuisploeg niet in staat om het tij te keren. De toeschouwers werden moedeloos bij het zien van zoveel mislukte acties. De winnende treffer van Purmerend was min of meer maatgevend voor dit duel. Bij een diepe bal botste keeper Tom Laan tegen een van z’n verdedigers, waarna de verbaasde spits zomaar met de bal richting doel kon lopen: 0-1. En ook daarna lukte het Vitesse niet om die tegenslag te boven te komen. Sterker nog, de grootste kans was nog voor Purmerend toen een van de middenvelder de bal na een mislukte uittrap ineens op de pantoffel nam maar de lat voorkwam een grotere afgang.

Bij de foto’s: Yvonne Bakker collecteert voor de gehandicapten sport. Prima initiatief en slim bedacht om dat tijdens deze thuiswedstrijd te doen.