Voetbal is totaal onbelangrijk als je maatje in het ziekenhuis ligt..

29
Sep
Foresters JO16-1
5
Vitesse'22 JO16-1
1

De wedstrijd tegen Foresters konden we helaas niet winnen voor Terry. We hebben ons uiterste best gedaan en de beste wedstrijd tot nu toe op de mat gelegd. We waren de evenknie van Foresters en qua balbezit en voetbal de bovenliggende partij. Met 10 80% kansen win je echter geen wedstrijd. We konden uiteindelijk niet het net vinden terwijl we wel goed doorkwamen.  Dat deden zij wel met 5 100% kansen en even zoveel doelpunten.

Ons spel werd zaterdag helemaal volgens de afspraken gespeeld. De speler het dichts bij de bal zet zo hoog mogelijk de druk en wordt in de rug ondersteund door de spelers erachter. Die halen de pass-lijn eruit zodat er geen mogelijkheid is om te spelen en ze terug moeten. Dat werd perfect uitgevoerd.  Het enige wat ze konden doen was met lange ballen de spitsten bereiken en ook dat gevaar neutraliseerde sweeper-keeper  Pieter met zijn verdedigers. Geweldig om te zien.

Kortom het werd een echt voetbalgevecht tussen 2 nagenoeg gelijkwaardige teams. De effectiviteit zegevierde.

De analyse van deze week is dat de opbouw er is, de scoringskansen ontstaan zowel van de zijkanten als vanuit de as (de GOLDEN ZONE), maar het scoren is nog stressie. Deze week gaan we hameren op verhoging van de handelings-snelheid om onszelf meer tijd te geven de bal aan te nemen en door te spelen, maar zeker ook in het afronden onder druk. Daar valt nog wel wat te winnen.

 

 

Fotogalerij