Voetbalwetten zijn soms ondoorgrondelijk! 2-1 verloren van FcC….

Fc Castricum JO16-1
Vitesse'22 O16-1
Zaterdag speelden we in druilerige omstandigheden de plaatselijke derby bij FcC. Gezien de stand en de uitslagen hadden we vertrouwen op een goede uitslag en in de warming up waakten we voor onderschatting en waren ’scherp’. Dat zagen we terug in de wedstrijd die wij vanaf het eerste moment onder controle hadden. Zowel op technisch als op taktisch gebied waren we de jongens van FcCastricum de baas en de sporadische aanval die ze opbouwden strandden steeds weer op onze zeer geconcentreerd spelende defensie. Alom vertrouwen op een goed resultaat!

In de loop van de eerste helft stapelden de kansen en mogelijkheden zich voor ons op, maar de definitieve afronding liet op zich wachten. Rhys bleef hun linksachter bestoken met passeerbewegingen maar de 2 meter lange back had er steeds weer een voetje tussen. Op rechts dolde Tom zijn vleugelverdediger keer op keer, maar ook hij schoot de bal steeds weer over de achter- of zijlijn. Frustrerend!

In een klein ogenblik van onachtzaamheid sneed een pas van FcC door onze verdediging en rondde hun spits de bal netjes af door Pieter te verschalken met een lobje, 1-0.

In de rust benadrukten we onze speelwijze en besloten voort te zetten wat we in de eerste helft hadden gedaan: druk houden op hun verdediging, veld groot houden en hun doel bestoken. Zo gezegd zo gedaan en een paar 100% kansen was het gevolg, maar geen doelpunten voor ons. Hun enige uitbraak werd tegen alle verhoudingen in weer afgerond door hun spits. Ondanks de bestorming van hun doel kwamen wij niet verder dan 1 ere-treffer waardoor de punten wel in Castricum bleven maar niet bij ons……. Jammer, maar we kunnen terug kijken op een goede wedstrijd waarin door iedereen hard werd gewerkt. Uitblinker Hidde kon bijna niet meer lopen aan het einde van de wedstrijd vanwege de strijd die hij uitvocht met de spits van FcC. Invaller Teun verdient een pluim voor zijn goede spel en Gert-Jan onze dank voor het vlaggen!

Volgende week ben ik het weekend niet in Nederland en neemt Pieter (vader van Daphne de honneurs waar). Veel succes!