Voorsprong?!

Maa
SVA JO17-5

In alle wedstrijden in 2019 heeft Vitesse een voorsprong gehad, maar deze niet over de streep kunnen trekken. Zo heet dat. Over de streep trekken…zoals AJAX 3 punten tegen PSV over de streep trok. Een streepje voor hebben is 1, over de streep trekken is 2. Met als gevolg een streep door vele overwinningen. Vitesse zou strak bovenaan staan, als de wedstrijden maar 1 helft hadden geduurd. Net zo goed AJAX bovenaan zou staan als een wedstrijd maar 85 minuten zou duren. Allemaal onzin natuurlijk. Een wedstrijd duurt twee helften. 80 minuten lang. Eventueel nog een 3e helft. Zo ook weer tegen SVA in Assendelft. Met uitstekend spel een mooie met 3-1 voorsprong de rust in. We zijn er echter niet meer gerust op.  De onrust begon eigenlijk al voor de wedstrijd. Ons scorend vermogen Job en Tim afwezig, onze backs Dylan en Arthur geblesseerd. Hoe pak je dat aan als coach? Gewoon, Rick in de spits! Wat een openbaring. Onnavolgbare acties binnen en buiten de 16. Het eerste doelpunt komt echter van onze aanvallende middenvelder Richard, na uitstekend voorbereidend werk van de hardwerkende Bas. Dan Rick. Wederom een onnavolgbare aktie. Niemand kan het volgen…Rick zelf ook niet. SVA niet. De scheids niet. Rick struikelt in een kluwe van spelers over zichzelf. Scheids ziet er een penalty in. Zonder VAR valt er weinig te reclameren. Rick mist helaas de penalty. Even later een mooie voorzet van Sepp op Mees die knap de 0-2 scoort! SVA herpakt zich en knalt nu wel een van de vele kansen achter Leon (1-2). Leon, ook al zo’n openbaring! Heeft een nieuwe roeping als keeper. Heeft geen duik-akties nodig om zijn doel schoon te houden. Eenmaal zit daar zijn engeltje weer op de lat. Vitesse gaat door en nog binnen een minuut wordt Rick’s goede spel beloond met een doelpunt vanaf zijn eigen schoenen: 1-3!

Dan de beruchte 2e helft. Vitesse is strijdlustig. Vandaag zeker niet van plan om weer de voorsprong weg te geven. Toch valt de 2-3 al binnen vijf minuten. De mouwen worden opgestroopt. De strijd gaat nu pas echt beginnen. Vitesse aan de bal speelt een van zijn beste wedstrijden. Vitesse zonder bal blijft kwetsbaar in de verdediging. Onder leiding van krijger Zakrya worden de meeste SVA aanvallen geneutraliseerd. Helaas, de gelijkmaker komt dan toch. Na een mindere uittrap van Leon scoort SVA met een hard schot de gelijkmaker. Een gelijkspel is misschien wel de beste uitslag. Beide teams hebben kansen te over. Vitesse wil echter meer,. Ruikt ook meermalen aan de voorsprong. Rowan loopt zijn tegenstanders er telkens uit, maar is slordig in de afronding. De SVA keeper houdt zijn doel verder schoon. Dan in de 78e minuut. Balverlies in de aanval. Teveel spelers voor de bal.  SVA is razendsnel in de omschakeling en countert naar: 4-3. Zonde, zonde. Vitesse had vandaag zeker meer verdiend, en Assendelft eigenlijk minder met hun “illegale” keeper. Ons goede spel zal een keer worden beloond!