‘Vooruit Is Ons Streven (VIOS)’ liep achter de feiten aan: 1 – 4 Winst!

VIOS JO17-1

De start van de tweede competitie helft was tegen VIOS JO17 in een uiterst winderig stadion. Met publiek, zonder Teunling en in de overtuiging dat we een goede wedstrijd konen neerzetten. De voortekenen waren in de beide oefenwedstrijden en de afgelopen trainingen gunstig te noemen: het 2-keer raken voetbal en de verhoogde handelingssnelheid kwam er tegen JO19-1 al aardig uit en moest nu zijn vervolg krijgen.

Om 14:00 startte we onze wedstrijd met een stevige zuid-wester in ons gezicht. Het leidde tot een hoog druk gevende tegenstander die de lange ballen hanteerde om ons achterin te houden. Wij stelden daar een opbouw over de grond tegenover en hier zagen we de vruchten van snelle balroulatie en 2 keer raken terug. Met een balletje terug om de weg naar voren te vinden, bestreden we VIOS en dat leidde tot de eerste goal na 15 minuten. Een vloeiende aanval over rechts belandde bij Justin die droog afrondde. 0 -1. Na nog een aantal bijna 100% kansen werden we verrast door een windvlaag en een opstuitende bal en was het Floris Jan die moest vissen. 1 – 1. Nog voor rust brachten we de stand weer terug in ons voordeel. Een onnavolgbare actie van Luc kwam bij Lars die eveneens droog afrondde. 1-2 waarmee we na 46 minuten (!) ook de rust in gingen.

De tweede helft had VIOS het voordeel van tegenwind (denk daar over na) drukte naar voren voor de gelijkmaker. Het bleef bij proberen want echt gevaarlijk werden ze niet. Daar zetten wij ‘vrouwen en kinderen eerst’- voetbal tegenover en menig bal moest uit de sloot worden gehaald. Verder bleven wij loeren op de kansen die ongetwijfeld zouden komen. Ondanks de soms grove charges van onze gefrustreerde tegenstander, bleven wij beheerst en dat resulteerde uiteindelijk in de 1 – 3 van Lars en de 1 – 4 uit een penalty van Mees. Een topresultaat na een hele goede wedstrijd. Leuk voor de coach en het publiek! Dank aan rijders en vlagger.