Vriendschappelijk tegen Bergen JO17-2: 3-2 winst

15
Dec
Vitesse'22 JO16-1
3
Bergen JO17-2
2

Waarom tot zondag wachten als de belevenis van vandaag nog zo vers in je geheugen ligt en er vandaag mooie geschiedenis werd gemaakt. Ondanks de bijtende kou vandaag hebben we een hele goede eerste helft gespeeld. Dit is het voetbal dat ons met gemak een eerste klasser zou laten zijn. Helaas konden we het niet volhouden in de tweede helft en stapelden we fout op fout waardoor we langs de kant lang de angst hadden op een verliespartij, de kansen van Bergen waren groot! Uiteindelijk bleven we aan de goede kant van de score: 3-2.

 

Maar wat er zijdelings en naast de wedstrijd gebeurde was eigenlijk veel bijzonderder: de terugkeer van Terry op de velden van Vitesse’22. Dik ingepakt werd Terry in de rust de kleedkamer binnen gereden en ik kan moeilijk beschrijven hoe de ontlading daar bij de jongens was. Het ‘geweld’ waarmee ze Terry ontvingen was hartverwarmend en binnen de kortste keren was Terry weer helemaal in ons midden. Dat de betrokkenheid van Terry eigenlijk nooit weg is geweest bleek wel uit de aanwijzingen die hij voorstelde om onder de druk van Bergen uit te komen: ‘verleg via Pieter op Stijn, daar ligt de ruimte’ was een juiste analyse en hebben we daarna ook gedaan.

 

Kort daarna viel dan toch de 3-2. Ik kan niet helemaal ontkennen dat onze 12e man (de hond van Joris) ons daar enigszins bij hielp door als een raket aan zijn baasje te ontsnappen en het midden van het veld op zocht om zich te ontlasten. Gelukkig waren wij aan het scoren aan de andere kant en had de scheids er geen zicht op. De goal telde al en de hond werd uiteindeljk weer gevangen. Hilarisch voor de neutrale toeschouwer 🙂

 

Zo, dit was het dan, de eerste seizoenshelft die ons veel voetbalplezier heeft gebracht, diepe rampspoed, mooie voetbalmomenten en trieste gebeurtenissen. Een voetbalhalfjaar dat je niet snel meer zal meemaken en dat is ook te hopen. Al met al zijn we als team beter geworden, fysiek sterker en zijn we ons als team gaan neerzetten. Dat wordt het tweede half jaar ons doel: een samenhangend team worden dat snel en aanvallend speelt. 

 

Rest mij nog iedereen die bij ons betrokken is te bedanken voor hun support en aanwezigheid. Daarnaast ook Bergen JO17-2 voor hun aanwezigheid en leuke attentie voor Terry. Top!

 

We gaan voor een paar weken in winterslaap. Hou de site in de gaten voor de eerste training. Die zal ongeveer de 2e week van januari 2019 zijn. 

 

 

 

Fotogalerij