Vriendschappelijk

VVH JO17-2

Wat is het verschil tussen vriendschappelijk en een echte wedstrijd? Vraag het aan een profvoetballer en hij zal zeggen dat er geen verschil is. De profvoetballer wil nu eenmaal alles winnen. Vriendschappelijke interlands bestaan er ook niet meer. Vraag het aan JO17-4, en je krijgt hetzelfde antwoord. De mannen willen gewoon winnen! Met die instelling ging Vitesse dus het veld in tegen onze sparring partner VVH JO-17-2 uit Velsenbroek. En wat blijkt, ook die wilden natuurlijk gewoon winnen. That’s the spirit! Het werd dus een interessante “oefenpot” waarin de teams niet voor elkaar onder deden. Vitesse moest het doen zonder hoofdkrijger Zakrya en topscorer Job, maar werd versterkt door Tim en Jon uit B3. Vitesse moet het voortaan ook doen zonder Jesse (gestopt), maar ook dat is alweer opgevangen met kersvers nieuw lid Arthur!

De eerste helft was duidelijk voor de grotere mannen uit Velsenbroek. Het ontbrak VVH echter aan scorend vermogen. Daarnaast heeft Leon nog steeds een vette engel op de lat en paal en liet hij ook zijn klasse zien met een fraaie redding. En Vitesse dan? Vitesse kreeg sporadisch kansjes met name voor Tim en Richard, maar werd niet echt gevaarlijk. Zo bleef het 0-0 tot de rust.

In de rust werd gesproken over wat positiewisselingen. Het leidde snel tot het eerste doelpunt. Altijd prettig als coach als taktiek werkt. Na goed doorzetten van Richard op links, kruisde linksbuiten Luuk naar spits positie om de voorzet op maat binnen tikken. Het was een hard gelag voor VVH dat tot dan het beste spel had laten zien. Vitesse putte moed uit de kleine voorsprong en ging steeds beter voetballen. Een doelpunt is nog altijd het beste medicijn! Richard brak vaak gevaarlijk door, Kai wist met zijn mooie passes de spitsen weer te bedienen. Het geruiten middenveld met ook Rick, Sepp en later Sahal wist de bal steeds beter rond te tikken. Achterin stond de verdediging goed met de backs Tim en Jon en centrale verdedigers Ivano en Arthur. Uiteraard was Arthur nog onwennig en moet hij wennen aan ons spelsysteem. Dat kost nu eenmaal tijd. Zie hoeveel tijd Neres bij Ajax nodig had en hoe hij nu speelt! Voorin brachten Luuk en Roy steeds meer gevaar. Het was dan ook niet onverwachts dat Luuk met een mooi schot in de verre hoek diep in de tweede helft de wedstrijd besliste. In de slotminuten was het slotoffensief voor VVH en dus werd het nog even billenknijpen. VVH kreeg nog een paar vrije trappen net buiten de 16. Leon toonde zich echter een betrouwbare sluitpost.