VWS bestreed ons met onze eigen wapens en daar hadden we moeite mee…. 2-3

10
Nov
Vitesse'22 JO16-1
2
VWS JO16-1
3
De 6 punten wedstrijd tegen VWS was een enorm spannende pot voetbal. Eindelijk een wedstrijd waarin we konden toetsen of alles waar we op geoefend hadden ook goed was blijven hangen. VWS speelde zoals wij ook graag willen spelen: met hoge druk en een keeper die halverwege eigen helft opereert. Tegen een zwakkere tegenstander zijn wij daarin altijd de bovenliggende partij, maar tegen deze jongens hadden we moeite de bal op de helft van de tegenpartij te krijgen voor een goede scoringskans. 
 
Toch was de start veelbelovend. Na 3 minuten hadden we al 2 100%tjes achter ons naam maar bleef de stand nog 0-0. Dat veranderde door een vervelend buitenspel doelpunt waarbij iedereen stopte op aangeven van de grens, maar de scheids de goed doorgaande aanvaller van VWS niet terugfloot. Jammer, maar geen paniek. Enkele minuten later kwam de goedmaker met een makkelijker strafschop die Ilias strak verzilverde. 
 
Daarna even een moment van onachtzaamheid en een mooie droge knal boven het hoofd van Pieter maakte het 1-2 bij rust. 
 
Na rust en met aangescherpte afspraken hebben we de strijd gestreden. Dat leidde tot de verdiende 2-2 door Lin. Daarna werd het een voetbalgevecht op het scherpst van de snede en af en toe er overheen. Met 10-11 hadden we net die paar procentjes minder waardoor de bal ongelukkig in ons netje viel. Met nog enkele minuten te spelen had Lin de 3-3 op zijn slof, maar schoot hard en rakelings naast. Jammer, maar goed gestreden en hard gewerkt. Deze wedstrijd was niet onze meest gelukkige, maar wel een wedstrijd met strijd en passie. Dat is ook wel eens leuk. 
 
Deze week weten we weer waar we aan moeten slijpen om tegen DKS over 2 weken op scherp te staan. 

 

Fotogalerij