We hebben de nare smaak aan Kolping weggespoeld met een 2-3 overwinning!

Kolping JO17-3
Onder fantastische voetbalomstandigheden speelden we op een veredeld aardappelveld tegen Kolping JO17-3. Dat het team was aangevuld met verschillende spelers van 17-1 kon niet verhullen dat wij een klasse beter waren dan onze leeftijdsgenoten. Toch had het ’twee-kontjes’ hoge gras effect op ons voetballend vermogen dat niet volledig tot zijn recht kwam. Sterker, Kolping kreeg de nodige kansjes, maar die werden vakkundig opgelost door een betrouwbaar keepende Floris-Jan. Aan de overzijde werd er verwarring gesticht door snel switchende spitsen die de verdediging van Kolping tot wanhoop dreven.
Toch duurde het nog tot de 20 minuut voordat de eerste treffer viel te noteren, een goed doorzettende Lars wist zich, nu van de linkerkant, te ontdoen van zijn tegenstander en passeerde de goalie van Kolping. Tijd om door te drukken en een schitterend opgezette aanval werd strak teruggelegd door Thijs op Ties die binnenschoot. Helaas was geconstateerd dat de voorzet werd gegeven van achter de achterlijn waardoor dit feest niet doorging.
Even later profiteerde Kolping zelfs van een onachtzaamheid aan onze kant om op gelijke hoogte te komen en kon de rust gebruikt worden om even te resetten.
Na rust promoveerde de derde grensrechter van Kolping tot scheidsrechter waarna de tweede helft kon beginnen. Ondanks onze druk naar voren lukte het Kolping toch om Floris Jan nog een keer door een van richting veranderd schot te verschalken. Toen was hun koek wel zo’n beetje op en konden wij op volle toeren jagen op de gelijkmaker en meer. Wederom was het Lars (nu van rechts) die 1 van de vele mogelijkheden binnen knalde voor de 2-2. Vlak voor het verstrijken van de tijd werd een mooie aanval keurig vrijgespeeld en ingeschoten door Ties. De punten gingen mee terug naar Castricum en de nare smaak van de heenwedstrijd was weggespoeld. Goed gedaan jongens! Leuk dat de ouders in zo’n grote getale aan de kant stonden. Erg gezellig!

Deze week gaan we opbouwen naar de wedstrijd tegen Reigerboys, vorige keer een stevig potje.