We maakten het onszelf onnodig moeilijk tegen DEM JO16-1: 1-2

22
Sep
Vitesse'22 JO16-1
1
DEM JO16-1
2


Dat we na de bekerwedstrijden uit een ander vaatje zouden moeten tappen hadden we wel voorzien
. Het aanvalsplan was doorgenomen net zoals de organisatie bij het verdedigen. We zouden hard moeten werken, hoog druk moeten zetten en onze directe tegenstander niet de gelegenheid geven om de bal te spelen. Er kwam uit wat we verwachtten: veelvuldig balbezit en goede mogelijkheden om de score te openen.

Wat minder ging was de ‘zuiverheid’ van het spel. Vooraf hadden we nog gehamerd op ‘secuur inspelen, op de goede voet’, zodat de vervolgactie makkelijk kon worden uitgevoerd’. Daar ging het mis. Teveel ballen werden ‘net’ niet precies genoeg ingespeeld waardoor we balverlies leden, welke tot 2 keer toe leidde tot een makkelijke uitbraak van DEM en even zoveel doelpunten 0-2. Daar stond wat ‘pech’ tegenover met kansen voor Lin, Ilias en Joep.

De tweede helft gingen we vol op de druk naar voren en ook toen vielen de kansen te bewonderen. Ik telde er zeker 4 voordat Ilias een teruggelegde bal keurig achter de keeper prikte (1-2). Daarna was het een kwestie van doordrukken om de punten toch nog in Castricum te houden. Zover kwam het uiteindelijk niet doordat we ons verloren en in ondertal de wedstrijd moesten uitspelen. Slechte zaak en zonde van de punten. We hadden meer verdiend.

Deze week gaan we hameren op verhoging van de handelings-snelheid om onszelf meer tijd te geven de bal aan te nemen en door te spelen. Daar valt nog wel wat te winnen.

 

 

 

 

Fotogalerij