Wederom verlies voor Vitesse tegen ZAP: 1-4

14
Sep
Vitesse'22
1
ZAP
4

Het 1e thuisduel van Vitesse was er een met 2 totaal verschillende gezichten! Door 3 achtereenvolgende zeges op de Puikman was tegenstander ZAP een soort van “angstgegner” voor Vitesse geworden. Maar daar was de 1e helft niets van te merken. Vitesse domineerde en deed zichzelf tekort door maar met een 1-0 voorsprong de thee te gaan opzoeken! Maar opnieuw viel de thee totaal verkeerd, want binnen 6 minuten na rust werd de voorsprong omgezet in een 1-2 achterstand. Vitesse stond erbij en keek er naar! En ZAP profiteerde maximaal van de gedaantewisseling bij de thuisploeg en liep uit naar een 1-4 eindstand.

De 1e helft was Vitesse duidelijk de bovenliggende partij. Met fris en aanvallend voetbal werd ZAP in de verdediging gedrukt. Vooral over rechts werd de thuisploeg via de snelle Rik Beentjes al diverse keren gevaarlijk. En een hard schot van Robert Poel ging rakelings voorlangs. Halverwege de 1e helft leek aanvoerder Robin Bakker vrij te komen voor de keeper, maar de scheidsrechter vergat voordeel te geven na een grove charge op aangever Kevin Klaver. Met geel kwam de desbetreffende verdediger ook nog eens goed weg. Maar in de 37e minuut was het alsnog raak. Robin Bakker voelde perfect aan dat de rechtervleugelverdediger in de fout zou gaan, ontfutselde hem dan ook de bal bij het uitverdedigen, poorte nog een andere verdediger en gaf de bal panklaar terug op Tom Spil, die via de binnenkant van de kruising keihard scoorde: 1-0. Vitesse ging daarna door maar verzuimde de voorsprong nog voor rust uit te breiden.

Evenals diverse thuisduels vorig seizoen ging het vlak na rust finaal verkeerd en daardoor ontstond direct een totaal ander spelbeeld. Al in de 48e minuut zag de fysiek sterke spits Malvin Robert kans om liggend op de grond tot 3 keer de bal te raken, en daaruit zelfs de gelijkmaker te scoren. En nog geen 3 minuten later kon hij geheel vrijstaand de bal binnenschieten na een snelle counter via de rechterkant. Vitesse stond er bij en keek er naar! Die eerste 6 minuten bleken funest voor de thuisclub want een kopbal van Nick van de Ven net naast de verkeerde kant van de paal was een van de weinige gevaarlijke momenten voor het doel van ZAP. En ZAP profiteerde volop van de apathie van Vitesse en wist de score zodoende nog op te voeren tot 1-4.

Fotogalerij