Weer geen winst voor Vitesse: 2-2 tegen De Rijp

26
Feb
Vitesse'22
2
De Rijp
2

Met slechts 1 punt uit de laatste 4 duels moest het tegen rode lantaarndrager De Rijp weer eens gaan gebeuren. Uit werd er maar liefst met 2-7 gewonnen en afgelopen zondag mocht koploper HSV de handen dicht knijpen nadat Vitesse in de dying seconds met 3-2 alsnog net achter het net moest vissen. Vitesse startte ook deze wedstrijd  goed maar na snelle voorsprong vergat de ploeg het duel in het slot te gooien. En nadat De Rijp op gelukkige wijze op 1-1 was gekomen moest Vitesse uiteindelijk nog alle zeilen bijzetten om een nieuwe nederlaag af te wenden.

Zoals gezegd startte Vitesse voortvarend en rond de 10e minuut verscheen de 1-0 voorsprong al op het scorebord. Daarna volgden nog diverse mogelijkheden om die score op te voeren, maar wederom haperde de scoringsmachine. Dat gegeven bezorgde De Rijp het gevoel dat de ingezette positieve lijn (met 2 overwinningen na de winterstop) ook op de Puikman doorgetrokken zou kunnen worden. En aldus geschiedde. Uit het niets werd na een half uur spelen de gelijkmaker gescoord: 1-1. Nadat die klap verwerkt was zette Vitesse weer aan om voor rust opnieuw op voorsprong te komen. Maar met kunst- en vliegwerk werd dat door De Rijp voorkomen. Sterker nog: in de 44e minuut nam De Rijp de leiding, waarbij zij de hulp kregen van de scheidsrechter, Die zag in het resoluut wegwerken van de bal door Tanno van den Berghe een penalty. Van dat buitenkansje maakte topscoorder Tim Deimers goed gebruik door invaller keeper Jelle Limmen de verkeerde hoek in te sturen: 1-2. En dat werd ook de ruststand.

Na rust ging Vitesse met de wind in de rug fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 10 minuten leek die ook al te vallen toen de Rijper keeper mist tastte na een voorzet van links en de bal voor de voeten viel van Tom Spil. Maar op onverklaarbare wijze ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Vitesse bleef wel aandringen maar de echte overtuiging ontbrak ook deze keer. Op illustratieve wijze kwam desalniettemin met nog een klein kwartier te spelen toch nog de gelijkmaker tot stand. Uit een voorzet van rechts raakte Mats Laan de bal helemaal verkeerd maar wel zodanig dat ook de keeper zich verkeek op die mislukte inzet en de bal net naast de paal heel lullig binnen hobbelde: 2-2. Ook dat gelukje bracht Vitesse niet over het dode punt heen. Want behoudens een vlammend schot van Mats Laan in het zijnet na een van de weinige goede aanvallende acties wist De Rijp op betrekkelijk eenvoudige wijze weer een puntje aan hun schamele totaal toe te voegen.

Fotogalerij