Weer puntenverlies Vitesse bij laagvlieger: 1-1

01
Mei
VVH Velserbroek
1
Vitesse'22
1

Wie dacht dat Vitesse zich zou herstellen na de teleurstellende nederlaag vorige week uit bij SVA, kwam bedrogen uit. Uit bij de nieuwe rode lantaarndrager VVH/Velserbroek liet Vitesse het opnieuw afweten. Door een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd kon een nieuw echec ternauwernood worden voorkomen. Door het 1-1 gelijkspel blijft Vitesse weliswaar op een gedeelde 3e plaats op de ranglijst staan, maar de kans op deelname aan de nacompetitie is evenwel nu zo goed als nihil geworden.

Gelukkig was het weer wel een stuk beter in vergelijking met vorige week in Assendelft, maar het spelpeil daarentegen was van hetzelfde bedenkelijke niveau. En tussen de nummer 3 van boven en de nummer laatst was nauwelijks verschil te zien. Vooral in het eerste deel van het duel had VVH/Velserbroek op basis van enthousiasme en inzet zelfs een licht overwicht. Maar ook werd snel duidelijk waarom de ploeg onderaan bungelt: het mist creativiteit en scorend vermogen om punten te pakken. En alhoewel Vitesse dus wederom zwaar tegen viel, konden er desalniettemin toch twee 100% kansen genoteerd worden voor Mats Laan, maar net als vorige week stond ook zijn vizier niet op scherp. De 0-0 ruststand was daarmee niet meer dan logisch.

Alhoewel Vitesse na rust wat meer balbezit had, werd het er voetballend niet veel beter op. Naar mate de 2e helft vorderde nam het vertrouwen van VVH/Velserbroek in een “stunt” geleidelijk aan toe en ging men op zoek naar de openingstreffer. Die viel uiteindelijk zo’n kwartier voor tijd: 1-0. Die voorsprong leek zelfs met succes te worden verdedigd toen in de laatste 5 minuten uit 3 corners op rij niet werd gescoord. Uiteindelijk was het spits Robin Bakker die in de allerlaatste minuut met een droge knal van afstand de keeper van de thuisploeg wist te verrassen, en daarmee Vitesse toch nog een puntje bezorgde.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.