Westzaan JO17-1 was een maatje te klein voor ons… 3 – 1

Westzaan JO17-1

Westzaan was de ploeg waar we in december in het holst van de nacht tegen moesten spelen en ternauwernood met de 3 punten naar huis gingen. Nu kwamen ze bij ons en namen ze een paar goede resultaten in hun bagage mee. Vreemde uitslagen want dikke nederlagen werden afgewisseld tegen goede resultaten tegen de koplopers. Kortom een tegenstander die alle kanten op kon.

Onze voorbereiding was deze week goed en ook de aanwezigheid was bijna optimaal. Een ongelukkiger verstopping kostte Thijs wel een gebroken middenvoetbeentje, maar voor de rest was iedereen aanwezig en nagenoeg fit. Helaas zorgde een zieke scheidsrechter voor een verstoring van de voorbereiding en was de coach de aangewezen man om dit op te lossen. Een bereidwillige ouder pakte het wisselschema en uiteindelijk ook de vlag ter hand en zo begon een leuke, sportieve wedstrijd.

In de eerste helft deden de teams niet voor elkaar onder. Westzaan hanteerde de lange bal en daar hadden we ons handen vol aan. Wij van onze kant probeerden via goed georganiseerd voetbal onze wil op te leggen, maar het ontbreken van de precisie voorkwamen de gewenste vloeiende aanvallen. De scherp waarnemende grensrechter beoordeelde een bol op onze doellijn als ‘no-goal’ en dus was de ruststand was 0 – 0  een logisch gevolg.

De tweede helft was er een vol inzet en strijd waarbij wij meer en meer het initiatief namen. Westzaan kwam niet verder dan het wegrammen van de bal en onze spitsen maakten door goed te switchen het leven van de verdediging van Westzaan zuur. Na een mooie versnelling van Justin in het strafschopgebied zette de verdediger de actie te laat in en de bal ging op de stip. Mees verzilverde deze buitenkans en de 1 – 0 was een feit. Niet lang daarna verslikte onze verdediging zich in een lange en hoge bal en was het Floris Jan die deze keer moest vissen.

Dat het goed zou komen bleef iedereen geloven en de druk werd zo opgevoerd dat een prachtige voorzet van Luc door een verdediger in zijn eigen doel werd gewerkt: 2 – 1. Dat Justin iets voor tijd de 3 – 1 binnen werkte na een goed duel met de doelverdediger gaf de opluchting en was de genadeslag voor Westzaan. Het was een leuke wedstrijd met een uiterst sportieve tegenstander. Het arbitrale trio werd door de toeschouwers bestempeld als ‘foutloos’!