WIND

25
Feb
SVW'27 JO15-3
2
Vitesse'22 JO15-4
4

Afgelopen zaterdag reisden 12 man van de C4, inclusief invaller Joey (C1) af naar het altijd gezellige Heerhugowaard. Alwaar het warm werd ontvangen door uit de kluiten gewassen selectie van SVW 27 C3. Het woei flink, er hing een natte kou over de velden van SVW.

De wind begon tegen. Zo tegen dat het natte nepleer al in de 2e minuut langs keeper Jesse scheerde. De lange keeper die de laatste weken de handjes op elkaar kreeg als aanvoerder kon niet veel aangerekend worden. Hij stond eigenlijk nog maar koud zijn doel te inpecteren en een plekje voor de mascotte uit te zoeken, toen de Heerhugowaarders al meenden zijn voorbereiding te moeten verstoren.

Vitesse, dat het deze keer zonder Luuk en Sahal moest doen was meteen wakker.

Onder aanvoering van spits Joey was Vitesse een paar keer gevaarlijk. Er werd goed druk gezet door de spitsen Job en Joey en het middenveld met Jort, Awesta, Richard en Mees zette de tegenstander vast. SVW kwam er steeds moeilijker uit. Een van de snelle onderscheppingen leidde in de 11e minuut tot de 1-1 van Joey.

Het werd een pittig duel. Vitesse hield aanvankelijk nog de druk erop, maar het ging steeds meer heen en weer. In de 15e wist Job knap de 2-1 binnen te tikken.

Even leken de vrolijkers van Heerhugowaard het koppie te laten hangen tot ze tegen het einde van de eerste helft een hoekshop moesten nemen. De wind stond vol op het doel van Jesse. Groot drama voor zijn haar. Klein drama voor de stand, want de bal zeilde geholpen door de wind zo het doel in. Iedereen stond ernaar te kijken. Jesse, die verder top keepte, trefde geen blaam. Maar het was wel 2-2.

Rust. “Hou de druk er weer op! Beetje wind mee nu. Schiet van afstand. Keeper is onzeker.”

Vitesse hield de druk er weer op. Had wind mee en schoot van afstand. En de keep bleek onzeker: 3-2 door Joey, 48e minuut. SVW drong weer wat aan. Maar achterin stond het goed. De licht geblesseerde Leon had het doel overgenomen. Zakrya hoefde nergens de noodrem te trekken. 10 minuten voor tijd had Job de wind lekker in de rug. En profiteerde: 4-2. Einstand. Knappe overwinning mannen, mede dankzij Joey. Ik ga ervan uit dat Joey veel van ons geleerd heeft. Kan ie goed gebruiken in de C1.

Fotogalerij