Winnen met slecht voetbal levert een dubbel gevoel op, ook al is het tegen FcCastricum

18
Feb
FcCastricum JO19-1
1
Vitesse'22 JO19-1
2

De derby tegen FcCastricum gaat niet over goed voetbal maar over de uitslag. Want verlies betekent een paar weken de hoon van je klasgenoten of mede dorpsgenoten. Winst levert juist dat goede gevoel op als je de mannen tegenkomt in het dorp of op school. Deze wedstrijd was er een om snel te vergeten. Niet alleen omdat het al de derde keer was dit seizoen dat we tegen ze moesten spelen waardoor het een beetje een gewoonte wordt in plaats van een speciale dorpskraker, maar ook omdat het zo’n dag is waarop het lijkt dat niets lukt en de bal een eigen leven leidt.

Met een bijna voltallige bezetting (16 spelers) kon er niet geklaagd worden over een wat smalle selectie, sterker, het was een uitdaging om voortdurend met een uitgebalanceerd team te verschijnen waarbij we de hele selectie  gebruikten. Met slechts een enkele wisseling tussen de linies lukte het om iedereen op zijn favoriete plek te zetten en zodoende de beste formatie te behouden. Helaas leek het erop alsof de wisselingen wel wat gewenningstijd nodig had die de kwaliteit van het spel niet ten goede kwam.

De eerste helft hadden we de wind tegen en dat zorgde voor een overwicht van FcCastricum. Hieruit kwamen geen kansen voort en wat er door kwam werd zorgvuldig onschadelijk gemaakt door onze sluitpost Floris Jan. Het spel kenmerkte zich door een laag tempo en een groot aantal terugspeelballen op de eerder genoemde keeper. Daardoor was het kijkgenot beneden Amsterdams peil en waren de aanvallen aan andere kant zeldzaam. De ruststand van 0 – 0 was daarom geen verrassing.

De tweede helft hadden wij de wind in de rug en lukte het iets meer om de druk aan de kant van FcCastricum te leggen en werd het spel iets meer door ons gedicteerd. Niet veel kansen, maar na een kwartier kon Ties na goed doorgaan van Perry de bal terugleggen op de ‘linker’ van Luc die droog en hard uithaalde. 0 – 1. Ook FcCastricum wilde natuurlijk niet verliezen en zette aan voor een periode van overwicht. Na een gele kaart aan onze kant …. leverde een mooie loopactie een tegendraads schot op die in ons net verdween 1-1 en nog 10 minuten te gaan. In deze 10 minuten heb ik 4 scrimmages aan hun kant geteld waarvan de laatste uiteindelijk in een doelpunt werd omgezet. Tjesse plaatste zijn voet als laatste tegen de bal en nam zodoende de punten mee naar de Puikman. Lekker!

De conclusie van deze derby was ’snel vergeten en voorlopig geen duel meer tegen FcCastricum’. De komende weken gebruiken we voor het trainen van de dingen waar we goed in zijn en waar we het verschil in kunnen maken. Met onze, voorlopig, tweede plek in de competitie draaien we nog lekker mee.

Fotogalerij