Winst boeken én Winnen!

GeelWIt JO17-1

De terugkeer van JO17-1 op de Nederlandse voetbalvelden was bij de uitwedstrijd tegen Geel Wit uit Haarlem. Na de ’no- show’ van HBC was het nu wel echt een feit: we waren terug na een lange periode zonder tegenstander van buiten de eigen club. GeelWit had hun eerste potje gewonnen en stonden bovenaan. We hadden ons voorgenomen om ze weer met beide voetjes op de grond te zetten, maar het aantal geblesseerden en spelers met kleine pijntjes was groot. Toch was de opwinding om weer te mogen spelen groot genoeg om deze te verbijten en ons vast te bijten in onze tegenstander.

GeelWit was een leuk team en er ontspon zich een wedstrijd op het middenveld. Veel balverlies en balveroveringen en weinig kansen. De beste kansen waren voor ons door slordige terugspeelballen van de tegenstander die we helaas niet konden verzilveren. Een randje buitenspelgoal van hun zorgde voor een ruststand van 1-0.

De tweede helft was een gelijk beeld waarbij wij de bovenliggende partij waren, maar goed moesten opletten op de tegenstoot. Totdat Ties en Luc de verdediging van GeelWit doldraaide en het zomaar 1-1 was. Nieuwe krachten kwamen boven en met een vlijmscherpe Lars lukte het om ook de 1-2 en 1-3 binnen te prikken. Toen was het verzet gebroken en konden we de wedstrijd ‘killen’.

Complimenten aan de jongens: de organisatie stond als een huis en werd geconcentreerd volgehouden. Pijntjes werden overwonnen en vermoeidheid verdrongen. Het doorwisselen gebeurde op een natuurlijke manier waarbij ieder zelf de voorkeurspositie innam. Goed gedaan!

Komende week hebben we nodig om te herstellen van alle inspanningen om zaterdag weer superfit en geconcentreerd te kunnen vlammen. Let goed op jezelf en je pijntjes…