Winst boeken zonder te winnen

28
Okt
Vitesse'22 JO15-2
4
De Kennemers JO15-2
8

De Kennemers was echt zo’n ploeg waar wij moeite mee hebben. De analyse van deze ploeg was goed gemaakt: zij waren fysiek sterker, wij konden beter voetballen. Voor ons als team is het dan zaak dat we de taken goed uitvoeren en die bestond deze keer uit het groot houden van het veld en de bal buitenom in het strafschop gebied krijgen.

De wedstrijd begon gedisciplineerd in de nieuwe tenues (!) en resulteerde inderdaad in 2 doelpunten van ons. Keurig! Daarna was er ‘de hand van god’ die een onmogelijke bal in ons netje deed belanden. Al voetballend bouwde we de voorsprong wederom uit naar 3 -1 en weer was het Kennemers die met de nodige mazzel de aansluitingstreffer achter Daan prikte. Daarna maakte Kennemers gebruik van 2 situaties die we nog niet goed onder de knie hadden en gingen we met een 3-4 achterstand de rust in. Nog steeds geen probleem als we weer gingen doen waar we goed in zijn: voetballen!

De tweede helft wilden we te graag. De meeste ballen gingen via de as naar voren en smoorde daar bij de stevige verdedigers van Kennemers. Nadat we wat meer va-baque gingen spelen profiteerde Kennemers nog enkele keren en sloten we af met een 4-8 nederlaag. Jammer, maar een goede ervaring en stof tot napraten en nieuwe trainingen.

Jongens, ondanks het verlies hebben we winst geboekt en zijn we tegen onderdelen van het voetbal aangelopen waar we ons verder in kunnen verbeteren. Gelukkig zit het met de inzet en inzicht wel goed en weet iedereen zo’n beetje wat de taken per positie zijn. De voorbesprekingen gaan steeds beter en worden uitgebreider. Leuk om te zien. Mees, dank je wel voor het meedoen.

Deze week weer lekker trainen en voetballen. Zaterdag nieuwe kansen, nieuwe prijzen.

Groeten, Tjeerd

Fotogalerij