Winterslaap

HSV JO15-4

Eindelijk. Na een winterslaap van maar liefst twee maanden mochten de kersverse kerstkampioenen van de C4 eindelijk weer ’s laten zien hoe dat moet; voetballen.

De tegenstander – HSV C4 –  kwam met hetzelfde plan het veld in.

Het werd direct een echt duel, waarbij de eerste 10 minuten voor Vitesse waren. Over links liep het aanvallend alsof winter er nooit tussen was gekomen. Job werd door Jort en Richard meerdere malen in stelling gebracht. Maar ook Luuk op rechts was op dreef. Zijn voorzet in de 2e minuut werd door de koelbloedige Leon simpel ingeschoten: 1-0. Vitesse bleef aandringen, onder aanvoering van de niet te stuiten middenvelder Richard, die geen minuut had hoeven warm lopen – dat had hij de hele winterstop al gedaan. Toch bleef de 2-0 uit.

Dan, het was in de 19e minuut. HSV, dat een beetje moed had gekregen door het uitblijven van een tweede Vitesse treffer, drong aan, maar Vitesse onderschepte de bal. En speelde hem geroutineerd terug op de keeper Awesta…en speelde hem geroutineerd terug op de keeper Awesta!… EN SPEELDE HEM GEROUTINEERD TERUG OP DE KEEPER AWESTA!!! AWESTA!!!! …pakte de bal in zijn handen. De goedlachse keeper keek even goedlachs en dan vertwijfeld om zich heen – waarom staat iedereen zo gek te zwaaien met zijn armen? – en zag meteen zijn vergissing in. De vrije trap werd benut: 1-1. Achterin bleef het vervolgens rommelen. Nieuwbakken aanvoerder Jesse had moeite de organisatie overeind te houden. En met name linksback Sahal moest de longen uit zijn lijf rennen om de rappe rechtsbuiten van HSV te stoppen.

De gevoelige tik die de 1-1 uitdeelde, werd gevolgd door een mokerslag in de 32e. Een aanval van HSV vanaf rechts, lob over de verdediging in de ruimte op links. Kai, Jesse en Zakrya keken elkaar vertwijfeld aan, terwijl HSV het afmaakte: 1-2.

Rust. Donderspeech. 2e helft.

Die begon zoals de eerste helft begon en zoals veel wedstrijden van de C4 beginnen: top! Rick had het doel overgenomen van Awesta, die nu als linksback de rappe rechterspits van HSV opving. Linkshalf Ahmad brak een paar keer aardig door en al in de 38e minuut wist Job de gelijkmaker te scoren: 2-2. Het werd een echte wedstrijd, waarbij de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Lang kon Vitesse niet van de gelijkmaker genieten, want in de 46e minuut wist HSV de 2-3 te maken. Tandje erbij.

Dat helpt, moeten we vaker doen, tandjes erbij. 3-3 maakte Job in de 50e minuut. Dan, doorpakken, een mooi afstandsschot van Mees, net naast. En een moment later, nog in dezelfde minuut na de gelijkmaker, is het Richard die de 4-3 binnen schiet. Hou dit vast, zie je de zijlijn de billen bij elkaar knijpen. Maar helaas, HSV weet er in de 58e minuut nog een goaltje uit te persen: 4-4. Eindstand.

Een prima start van een nieuwe competitie, waar we misschien wel iets meer verdienden. Volgende week tegen Bergen (!). Een wedstrijd waar niemand meer voor warm hoeft te lopen, dat doen we al een maandje of twee namelijk. Zin in.

O ja, nog een kleine personele notitie. Mees van de Berg, onze rappe aanvaller en minstens zo handige keeper, heeft besloten te stoppen met voetballen. Heel jammer, vooral voor ons. We hadden je goed kunnen gebruiken tegen HSV. Mees, mocht je dit lezen: dank voor je bijdrage voor het team en veel succes in je sportieve toekomst!