Zaterdag 19 september, Puikman 2, 09.45 uur, Vitesse ’22 F3 vs Uitgeest F5

19
Sep
Vitesse'22 F3
10
Uitgeest F5
1

Zijlijnpraat moet doen geloven dat kenners van de statistieken deze wedstrijd bestempelen als een makkie, een appeltje eitje, een stukje cake… We zullen zien.

Het voetbalveld wordt vanuit Vitesse ‘22 F3 gesierd door Mees, Stijn, Enzo, Jens, Bram, Flip, en Tjalling. Bas, onze redder in nood, is ingevlogen vanuit de F4 wegens gebrek aan mankracht. Stijn vertegenwoordigd gedurende de eerste helft overigens de rol van keeper.

Wegens genoeg voetballers aan weerszijden spelen onze kanjers 8 tegen 8. Geen wissels dus.

Precies 09.45 uur blaast scheidsrechter Robbie Baltus zijn eerste lucht door de fluit. Fúúúúúúúút, galmt het over het veld.

De jongens gaan lekker van start, proberen een opening te vinden maar een doelpunt zit er nog even niet in. De tegenpartij doet ook zijn best en dus lijken de partijen aan elkaar gewaagd.

Het blijkt een aftastende fase te zijn waar Vitesse in de 8ste minuut genadeloos een einde aan maakt. Bas, onze kanjer uit de F4, scoort keurig zijn eerste doelpunt namens de F3. 1-0 is een feit. Zou de zijlijnpraat dan toch waarheid blijken? Of is deze conclusie te snel en te vroeg?

De jongens van Uitgeest F5 halen de schouders op, nemen de aftrap en geven tegengas. Vitesse F3 laat zich echter niet intimideren en zorgen twee minuten na het eerste doelpunt voor een oeoeoeh- en àààh-moment, Flip knalt de bal tegen de paal. Jammer Flip, goed geschoten!

De wedstrijd gaat door, Uitgeest doet zijn best maar Vitesse blijft druk uitoefenen. En ja hoor, in de 13e minuut schiet Flip via het been van de tegenstander de bal tegen het touw. 2-0 yesss!

Nu het hek van de dam is hebben onze helden van Vitesse F3 de smaak te pakken. Het gaat nu hard, onze toppers laten er geen gras over groeien want 1 minuut later ontvangt Flip de bal vanuit een corner en laat de tegenstander schrikken door op een haar na te missen en de bal in het zijnet te jagen. Uitgeest tracht te bekomen van de schrik maar Enzo is niet van plan daar op te wachten. In de 15e minuut laat Enzo de tegenstander zien dat het gevaar nog niet geweken is door vanaf de linkerzijde de bal in de rechter onderhoek van het doel te plaatsen, 3-0.

De aftrap is nog maar net genomen, de 16e minuut treedt aan wanneer Flip besluit een halve omhaal te doen en het scorebord op 4-0 te zetten. Prachtig om te zien.

Maar niet alleen de scorende kerels van Vitesse spelen een hoofdrol, het gehele team raakt meer en meer op elkaar ingespeeld. Mees kan als een duveltje uit de bus komen met een mooie actie, Bram zet zijn voet tegen bijna elke bal van de tegenstander aan, Stijn wacht zijn kans af in het ’16-mtr-gebied’ om te scoren, Jens loopt veel vrij en Tjalling rent het hele veld over achter de tegenstander aan. Een lust voor het oog, dit team.

Ondertussen heeft Vitesse een corner verworven. Jens staat klaar om deze te nemen. Gezegd mag worden dat corners door de F3 perfect worden genomen, strak hoog en voor het doel.

Jens ziet zijn team voor het doel van de tegenstander dansen, kijkt berekenend naar de afstand, neemt een aanloopje en plaatst zijn voet tegen de bal, de bal bereikt Flip en die poeiert de bal op zijn beurt in het doel. Wat een genot, wat een samenspel, wat een goal! 5-0 in de 17e minuut.

Wie denkt dat dit team nu rustig aan de eerste helft uitspeelt, richting rust en limonade, heeft het mis. Het is een sneltrein met vaart en die stop je niet zomaar. Nog 5 minuten te gaan, inclusief 2 minuten blessuretijd, zo blijkt later. Uitgeest blijft zijn best doen, en dat is leuk. Het creëert echter ook gaten in de verdediging van Uitgeest. In de 19e minuut poeiert Flip namelijk vanuit de rebound de bal tussen de palen van de tegenstander waardoor we 6-0 mogen turven.

Uitgeest trapt nog eens af, het is inmiddels bekend terrein voor dit team. Na een verwoede poging het doel van Vitesse te bereiken stoppen Tjalling en Bas deze aanval. De bal komt via Mees bij Bram terecht, Bram kijkt en ziet Flip in de voorhoede, geeft een prachtige assist en Flip schiet de bal richting doel. Helaas, de keeper van Uitgeest staat in de weg en voorkomt zo meer achterstand voor zijn team.

In de 22ste minuut besluit de scheidsrechter dat de eerste helft er op zit. Rust.

Vol euforie loopt het achttal richting kleedkamer 3, gevolgd door de leiders van deze toppers. In de kleedkamer aangekomen eerst genieten van een welverdiende limonade, twee zelfs.

Stijn wisselt van shirt en is in de tweede helft voetballer in plaats van keeper. Enzo neemt zijn plaats in en zal het tweede deel van deze wedstrijd in het lichtgevend gele keepersshirt de rol van keeper op zich nemen.

De coaches doen hun peptalk, nemen posities door en daar waar nodig wordt ongehoorzaamheid op pedagogische wijze de kop ingedrukt, luisteren naar de coaches!

Als verslaggever geniet ik van de privilege bij deze happening achter gesloten deuren aanwezig te zijn. Stil en verdekt opgesteld in een hoekje van de kleedkamer tracht ik mijzelf onzichtbaar te maken, het lukt. Ik merk dat dit team niet te stuiten is, vol enthousiasme en bravoure geeft iemand de enige losse bal in de kleedkamer een afstraffende trap waardoor er in de relatief kleine ruimte een driebander ontstaat waar prof-biljarters jaloers op zijn. Het halve team rent door de kleedkamer achter de leren knikker aan. Het is tijd. Hoog tijd. Laat de tweede helft maar beginnen…

Het is 10.15 uur wanneer de scheidrechter het startsein geeft. De teams zijn van kant gewisseld en strijden beiden voor hun helft. Even lijkt Uitgeest de overhand te nemen. De vaste toeschouwers voorzien een herhaling van de week er voor. Niets is echter minder waar. Vitesse herovert de bal, Mees haalt uit en BOEM, in het eigen gezicht. Auw! Verdikkeme. Als een echte kerel herpakt hij zich en voetbalt verder. Vitesse ’22 F3 powerrrr!

Snel hier na, in de 2de minuut van deze helft, ontvangt Jens van Flip een weergaloze pass, Jens gaat op de keeper af maar de keeper van Uitgeest staat zijn mannetje.

Ondanks een voorsprong is de F3 van Vitesse de overhand een beetje kwijt. Uitgeest knokt. En dit wordt beloond, in de 4de minuut noteren we een tegendoelpunt. 6-1 staat er op het bord.

Vitesse blijft zijn best doen maar de beloning blijft uit. Zodra minuut 6 zich aandient geeft Jens die vanuit de zijkant opkomt een mooie voorzet op goaltjesdief Stijn, helaas mis. Slechts één minuut later plaatst Bas een goed schot op doel maar schiet naast. En toch doet Vitesse F3 het tij keren, kort achter elkaar missen ze het doel totdat Bram een heerlijke assist geeft terwijl Mees in komt lopen, KNAL! Wat een prachtig doelpunt. Vitesse is back on track, 7-1.

De ene mooie actie wordt gevolgd door de andere mooie actie. In de 8ste minuut komt Stijn in balbezit, Stijn schiet naar Flip, die geeft een pass op Mees en Mees speelt naar Jens die helaas de keeper tegen komt. Jammer hoor, dit was een actie waarop het eerste elftal van Vitesse jaloers zal zijn.

De F3 heeft met al deze kansen zijn vertrouwen hervonden en domineert de wedstrijd weer. Zodra een verwoede aanvalspoging van Uitgeest is gestopt krijgt Jens de bal. Die bedenkt zich geen twee keer en sprint met de bal aan de voeten richting het doel van de tegenstander. Als toeschouwer zie je hem focussen op het doel, hij kijkt dwars door de keeper heen en zodra hij dichterbij komt poeiert Jens de bal hard tegen de touwen. Goaoaoal!! In minuut 14 noteert de F3 van Vitesse ’22 een gezonde 8-1 voorsprong.

Uitgeest trapt weer af, doet een verwoede poging tot aanvallen totdat de bal bij Bram terecht komt. Bram kijkt naar de voorhoede en lobt de bal over de tegenstander heen richting Flip en Jens. Niemand krijgt de bal goed onder controle waardoor uiteindelijk Bas de bal meeneemt en in de 16de minuut 9-1 scoort.

Respect voor Uitgeest F5, ze blijven voetballen, laten de koppies niet hangen en proberen nog steeds het Vitesse-doel te bereiken. Dit gaat ze echter niet zo goed af. Het is Vitesse die een verdere achterstand niet lijkt te accepteren en continu de aanval blijft opzoeken. In de 19de minuut schiet de keeper van Uitgeest de bal uit, zo in de voeten van Bas. Een cadeautje. Bas blijkt gek op cadeautjes en bedankt de keeper met een goed geplaatst schot waar geen keeper tegen op kan, 10-1. Wat een monsterscore.

Dat vindt de scheidsrechter ook en fluit af. De jongens juichen en nemen alle complimenten en felicitaties in ontvangst. Maar niet te lang, er moeten nog penalty’s genomen worden.

Terwijl de keepers zich klaar maken en de coaches twee rijen van spelers vormen legt de scheidsrechter de bal op de denkbeeldige stip.

Mees bijt de spits af, heerlijk geplaatst schot over de grond in de linker hoek; 1-0. Uitgeest is nu, die schiet, onze keeper Enzo duikt maar de bal gaat links naast. Nu Bram, die heeft geoefend maar trekt zich daar nu niks meer van aan. Een harde poeier hoog in de touwen; 2-0. Uitgeest schiet weer, Enzo had hem bijna maar Uitgeest schoot hem keurig in het doel; 2-1. Tjalling neemt zijn aanloop, kijkt goed maar de keeper van Uitgeest hield de bal tegen. Uitgeest gaat voor de derde penalty maar onderschat onze keeper, gehouden door Enzo. Flip staat klaar, neemt een aanloop en knalt hem hoog links langs de keeper, doelpunt; 3-1. Uitgeest schiet nu genadeloos in de rechter onder hoek; 3-2. Stijn is, concentratie op zijn gezicht, focus op de bal en het doel, goed links geschoten maar door de keeper gehouden. Uitgeest schiet risicovol door het midden terwijl onze keeper naar een hoek dook, doelpunt; 3-3. F4 tijger Bas is aan de beurt, trefzeker schiet hij in het rechter zijnet, goal; 4-3. Uitgeest heeft het door, eindelijk, en schiet zo over Enzo heen; 4-4. Jens is, hij schiet heel mooi richting doel maar de bal wordt gehouden door de keeper. Uitgeest dacht te scoren maar Enzo stak hier een stokje voor, keurig gehouden. Alle voetballers zijn geweest, nu de keepers nog. Enzo mag eerst. Hij neemt een korte aanloop, schuin achter de bal vandaan en schiet prachtig hard links tegen het achternet; 5-4. Nu de keeper van Uitgeest, die had goed opgelet en schiet de bal genadeloos over Enzo heen; 5-5. 

Vitesse ’22 F3, van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. Jullie hebben allemaal ontzettend goed en leuk gespeeld. Bas, bedankt voor je weergaloze inzet en verdienstelijke bijdrage. Nu op naar volgende week!

Hartelijke groet van jullie correspondent langs de lijn,

Tom Beentjes.

Fotogalerij