Zegenreeks

Adelbert JO15-2

Het nadeel van een zegenreeks? Ooit komt er een einde aan! Zo ook de zegenreeks van JO15-4. Sinds februari alleen maar overwinningen. En we moeten bijna een jaar terugzoeken naar de laatste wedstrijd, waarin Vitesse niet tot scoren kwam. Het was dus even slikken. Geen punt, geen doelpunt. Een onverwachte 1-0 nederlaag tegen Adelbert. De voortekenen waren ongunstig. Topscorer Job ontbrak. Richard, de drijvende kracht op het middenveld, was er ook al niet. Invaller Binck stond gelukkig zijn mannetje. Daarnaast de knikkende knieën van die andere goalgetter, Mees  van den Berg. Ongemakken bij een aantal spelers. Spits Luuk, die nog zoekende is naar de topvorm, na een paar weken verplicht aan de kant met al zijn littekens. De banaan waar Jesse trek in had ontbrak in de rust. Natuurlijk, Adelbert was versterkt met een paar invallers, maar Vitesse kon deze middag geen vuist maken. Vitesse begon wel goed, goed positiespel, een paar halve kansen. De karakteristieke rushes van Zakrya verzandde echter in een zee van verdedigers. Een schotje van Awesta naast. Adelbert werd sterker. Vitesse was gewaarschuwd door een hard schot dat net over de uitstekend keepende Jesse vloog. Het was dat Jesse even later een prima redding verrichte, anders was er al schade voor rust. Het rust signaal werd zo een welkome onderbreking. Het 4-3-3 werd in de rust weer ingeruild voor 4-4-2. Dit systeem ligt ons echt beter. Het was en bleef echter vol, erg vol, in het strafschopgebied van Adelbert. Daarnaast stevige duels. Soms met voordeelregel, soms met een onbegrijpelijke scheidsrechtersbal. Volgens de scheids was voetbal dan ook geen sport voor mietjes. Zelfs bikkels als Zakrya en Kai moesten een paar keer worden opgelapt. De verzorgers hadden het druk. Het werd dus zo’n wedstrijd, waarin jezelf niet scoort, maar wel een keer een goal om je oren krijgt. Het was niet eens onverdiend. Adelbert was deze middag sterker. Leon, na rust weer op doel, verkeek zich op een schot, vergelijkbaar met de bal die Maarten Stekelenburg om zijn oren kreeg tegen Frankrijk. Dat was jammer, want ook Leon keepte verder een prima pot. Tot een echt slotoffensief kwam Vitesse niet. Het Vitesse kwartiertje bleef uit. Adelbert was agressiever, speelde, gesterkt door de voorsprong, overtuigender. Mees van den Berg kleunde er regelmatig in, maar had een overmacht aan verdedigers tegenover zich. Een schot van Kai werd geblokt. De nederlaag kondigde zich aan. Goed, we gaan onze wonden likken. Volgende week gelijk een kans op revanche. Job en Richard weer in de basis. Bananen in de rust. Geen knikkende knieën meer. kortom, alleen maar goede voortekenen. Was het maar al zaterdag.