Zilveren Hert toernooi 2022: JO17-1 wint haar poule en eindigt hilarisch ….

FcC, Limmen, KSV

Ik kan het toch niet laten, even terugkijken op het Zilveren Hert toernooi  2022. Waarbij eindelijk de diepgekoesterden wens in vervulling ging. JO17-1 won het toernooi in haar leeftijdscategorie met volwassen voetbal en volledig op eigen kracht. De zelfredzaamheid van het team mag genoemd worden. Formatie, wisselschema, coaching was in eigen hand van de spelers en dat ging ze goed af. Het voetbal was verzorgt, oogde stevig en het resultaat mag er zijn: 3 gespeeld en 3 gewonnen van niet de minste tegenstanders. FcCastricum versloeg ons nog in de laatste wedstrijd van het seizoen, Fc Limmen speelt een categorie hoger nl hoofdklasse en KSV was een goed team waar we leuk mee konden voetballen. Terecht de winnaar en op naar de prijs uitreiking.

Die mocht echter nog even op zich laten wachten omdat de 4 teams van deze poule gebroederlijk op het A veld stonden in afwachting van de penalty reeks tussen Limmen en KSV. Deze teams waren op het punt toe nauwkeurig gelijk geëindigd en dus moesten penalty’s uitkomst brengen in deze zinderende stand.

De penalty’s verliepen gelijkopgaand. Een gehouden bal door de keeper van  KSV werd geëvenaard door een ‘hoog over’ van een m edespeler. Het gejuich was niet van de lucht. Uiteindelijk moest na de serie van 5 de ‘golden goal’ de uitslag brengen. 4-4 en Limmen mist!!! Als volgende penalty nemer een bekend gezicht maar in een KSV shirt. Hoe zit dat? Anyway, de bal wordt neergelegd, scheidsrechter geeft het fluitsignaal en Lars ramt de bal in het net! KSV wint en alle teams stormen juichend op de doelpunten maker af. Een feest alsof het eerste net kampioen is geworden en gepromoveerd naar de eerste klasse, bij wijze van spreken.

2022 ZHT JO17 penalties (klik hier)

In alle opzichten een geslaagd toernooi waar de vrijwilligers weer vele uren in hebben gestoken. Dank jullie wel!!